Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
ВМРО против решението за намаляване на помощите на майки на близнаци
Автор: Екип Ruse24.bg 16:43 / 11.11.2009Коментари (0)622
© Ruse24.bg
Във връзка с обявените намерения в проекта за държавния бюджет, отнасящи се до помощите за деца-близнаци и майки-студентки, Общинският съвет на Русе да изрази категорична позиция на неодобрение, иска съветникът от ВМРО Искрен Веселинов.

Това, според Веселинов, е необходимо, защото тези намерения още не са узаконени с гласуване и народните представители от 19-ти Русенски многомандатен район следва да бъдат запознати с мнението им, като представители на русенското гражданство и да го вземат предвид при гласуването на Закона за държавния бюджет.

Ruse24.bg публикува и подготвения текст на декларацията, разпространен до медиите от партията:


ДЕКЛАРАЦИЯ

относно проектозакона за държавния бюджет

Общински съвет - Русе изразява своето безпокойство във връзка с обявените намерения за отнемане правото на помощи за раждане на деца-близнаци и възможността на майки-студентки да получават майчински. Считаме, че размерът на спестените средства от орязването на двете програми категорично не отговаря на българските интереси и нанася явна вреда на българската държавност.

През последните 20 години управляващите в България не предприеха никакви ефективни мерки за смекчаване на демографската криза. Крайно време е символичните стъпки, правени на парче от предходните правителства или от някои от общините, между които и Община Русе, да бъдат последвани от цялостна и добре обмислена държавна демографска политика. Предвид това е недопустимо в новия бюджет да се заличават и отнемат и малкото направено досега придобивки, които засягат пряко интересите на средния българин.

ОбС - Русе остро се противопоставя на всяко съкращаване на средства, подпомагащи образованите български родители, осмелили се докато учат, да създават и отглеждат деца, въпреки рестриктивната политика на правителствата досега.
ОбС - Русе настоява незабавно да бъде изготвена и приета дългосрочна демографска стратегия, чиято основна цел да е свързана със запазването на изчезващия български етнос. ОбС - Русе счита, че една от основните задачи на българското правителството е да създава добри условия за живот и реализация на образованите млади хора, за да не са принудени да емигрират.


Още по темата: общо новини по темата: 2
11.11.2009 »
09.11.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: