Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Вижте как борят корупцията на Дунав мост
Автор: Екип Ruse24.bg 17:21 / 12.07.2019Коментари (0)1140
Областният управител на Русе Галин Григоров се включи в днешната инициатива, посветена на превенцията и противодействието на корупцията. Събитието, което се реализира от Дирекция "Вътрешна сигурност“ на Министерството на вътрешните работи в партньорство с Областна администрация Русе и Главна дирекция "Антикорупция“, Румъния, е в рамките на проект "Остани чист, кажи НЕ на корупцията". Целта е повишаване информираността и доверието в дейността на държавната администрация и в частност на полицията.

"Искам да изразя благодарност, че именно Русе е една от първите стъпки в тази инициатива! Всички ние сме наясно, че двете основни теми в българското общество са ниските доходи и корупцията. За мен нещата са свързани, корупцията носи своите последствия! Настоящото е само една малка част от предвидените прояви! От тук нататък предстоят много нови срещи и съвместни събития! В момента провеждаме разговори за бъдещи срещи на ниво администрация, които да се проведат отново в Русе! Вярвам в полезността на тази инициатива и пожелавам успех“ заяви областният управител Галин Григоров.

На журналистически въпроси отговори и директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност“ ст. комисар Румен Ганев, като той посочи, че с комплексни мерки би могла да се пребори корупцията. Той изтъкна и, че от 4 години действа специализирана 24-часова мрежа между балканските страни за обмяна на опит в сферата на антикорупционните мерки. В скоро време към нея се очаква и присъединяването на Република Турция.

Днес до 16.00 ч. на гранично контролно-пропускателния пункт ще бъдат раздавани информационни материали с логото на инициативата, като сред тях ще са листовки и бутилки минерална вода, а за най-малките пътници са предвидени гривни и фризбита. Също така преминаващите ще бъдат анкетирани дали им се е случвало да бъдат обект на корупционни действия или натиск, като общият брой на попълните въпросниците, които са на български и румънски език, се очаква да надвиши 3000. Не по-малко значение ще бъде отдадено и на разпространението на листовки относно правата и задълженията на всички влизащи в страната.

На практика Русе е първият град, където се провежда подобно мащабно мероприятие, като пробно инициативата е проведена на ГКПП "Дуранкулак – Вама Веке“.

Подобни събития ще се реализират през цялото лято и през есента на останалите гранично контролно-пропускателни пунктове, като на територията на още 19 области в страната ще бъдат монтирани билбордове, като този, който беше поставен в непосредствена близост до кръговото движение пред ГКПП "Дунав мост“ на 09.07.2019 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: