Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Все още се строи само на дребно в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 17:55 / 27.11.2010Коментари (1)1704
Има строителна активност в сферата на жилищните имоти през последните няколко месеца. Това каза Добромир Ганев, управляващ директор на агенция за недвижими имоти. Наблюдаваната активност е по-скоро при строителство и инвестиция в обекти до две хиляди квадрата. Това е обяснимо, защото кредитирането на бизнеса с имоти в момента е доста сложно. Банките по-скоро се дистанцират от този бизнес, отколкото го подпомагат, коментира Ганев. За да започне строителството на една жилищна сграда, е необходимо инвеститорът да има собствен ресурс, защото продажби на "зелено" почти не се извършват в този момент заради риска, който съществува. Продавачите се насочват основно към завършено строителство минимум с акт 15. По отношение на другите сегменти на пазара на недвижими имоти, нещата са по различни, уточни Ганев. Сериозен е натискът от гледна точка на предлагането на пазара на офис площи, както и при пазара на търговски площи, изключение прави столицата. В градове като Варна и Русе положението с търговските площи е сериозно - има голямо предлагане, натиск върху цената и слабо търсене по отношение на търговските центрове. По стабилно е търсенето на търговски площи на главните улици в градовете, няма търсене в кварталите поради навлизането на големите търговски вериги и натиска на тяхната дейност върху кварталните магазини. На пръв поглед при пазара на жилищните имоти има предлагане като брой единици, но се забелязва, че клиентите трудно намират подходящо жилище, каза още Ганев. Причината е, че критериите и нагласите на клиентите в последната година са се променили. Мотивацията за покупка вече е само жилищна нужда, а не инвестиционна, покупките се случват бавно. Клиентите търсят качествено и добре структурирано строителство, с добри общи части и дори се прави контрол по отношение на съседите. Затова е важно инвеститорите да се съобразяват с новите нагласи на клиентите. И се оказва, че на пазара се предлагат жилищни имоти, проектирани и строени по време на бума в строителството и много от имотите не са качествени и не отговарят на критериите на купувачите. "Именно по тази причина се работи вече по нови проекти", допълни Ганев.

Източник: Агенция "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на dino
премахни филтъра

+1
 
 
добре че дойде кризата , че се спряха тия безумни строежи.всеки тръгна да става милионер и не остана градинка, ни кьоше, никакво празно място без изцопана там някаква бетонна безсмислица. строеше се без план, без перспектива, кой както му дойде и каквото му хрумне. стари архитектурни сгради съжителстват на каклкан с нови билдинги от бетон и стъкло . паркинга на 4 звезден хотел е центъра представлява заравнена поляна .а паркинги за хората ... виж за това никой не се досети , няма пари в тая работа , друго си е една кооперацийка и хоп милиончето е готово за 6 месеца.и за качеството на строежите право какзва автора -видях стаи с неправилна многоъглова форма, около 1кв .м тераса също със станна форма и то на наистина солени цени.нима не е логично такова строителство да спре , дори и кредитите да ги подаряват ?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: