Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
За четири денонощия криминалисти разкриха извършителите на двойно убийство
Автор: Екип Ruse24.bg 19:24 / 24.10.2010Коментари (0)454
Трима младежи са извършителите на убийството на двамата клошари, чиито тела бяха намерени на 19 октомври в необитаема сграда в Силистра, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР комисар Ивелин Иванов. Той, заедно с началниците на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" гл.инспектор Пешо Петров и на РУ "Полиция"- Силистра гл.инспектор Митко Димитров оповестиха днес на специална пресконференция подробности за тежкото престъпление, което потресе жителите на областния град.
Разследването по случая започва веднага, след като в следобедните часове на 19 октомври в полицията е получен сигнал за намерените тела на двамата бездомници.

Предприети са необходимите процесуално-следствени действия, извършен е оглед на местопрестъплението, иззети са веществени доказателства, разказа началникът на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" гл.инспектор Пешо Петров. По думите му намирането на улики за престъплението е сериозно затруднено поради високата влажност на въздуха, вследствие на падналия през нощта дъжд, както и от безстопанствени кучета, влизали в сградата. В хода на работата са изградени множество версии, повече от 100 са снетите сведения и проведените разпити на лица по случая.

Комисар Ивелин Иванов посочи, че в разплитането на убийството са участвали пряко повече от 35 местни криминалисти, като в последните дни към тях са се присъединили експерти от Главна дирекция "Криминална полиция" - София. Усилията на полицаите дават резултат и в следобедните часове на 23 октомври те попадат в следите на извършителите - П.Х. (18 г.), Р.И. (20 г.) и Г.П. (21 г.), тримата от Силистра. Те са приведени в полицейския арест, предстои днес прокуратурата да поиска налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за 72 часа. Единият от младежите - Р.И (20 г.) има тригодишна условна присъда за извършена кражба.

Към момента е изяснено, че ден преди убийството младежите посетили сградата на бившето Детско отделение, за да издирват наркозависим, за който имали подозрения, че е откраднал вещ от техен приятел, стана ясно още на пресконференцията. Там се натъкнали на трупа на починала бездомница, за което 18-годишният П.Х. се обадил в полицията. Последвало спречкване и разпра с трима клошари, обитатели на сградата. Така, решени да се саморазправят, на следващата вечер - 18 октомври, около 23.00 часа, след употреба на алкохол младежите се върнали в сградата. С дъска нанесли побой на тримата клошари, който се оказал фатален за двама от тях. Третият пострадал все още е в болница в тежко състояние.

Към момента са снети сведения от тримата заподозрени, проведени са разпити пред съдия, каза директорът на ОДМВР-Силистра. Има иззети веществени доказателства, назначени са експертизи, които да подкрепят тезата на обвинението.
Разкриването на тежкото престъпление е резултат на перфектната екипност на полицейските служби, както и на пълното съдействие от страна на прокуратурата и съда в Силистра, подчерта в заключение комисар Ивелин Иванов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: