Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Задържаха нагъл крадец в Русе, редовно задигал алкохол и кафе 
Автор: Екип Ruse24.bg 09:58 / 28.04.2023Коментари (0)1947
© NOVA
След излъчване по NOVA задържаха крадец на алкохол в Русе. В понеделник в рубриката "Дръжте крадеца" собственичка на магазин разказа, че мъжът след като се разходил около щандовете, излязъл с бутилка скъпо уиски, а действията му били записани на камери. Тя предупреди колегите си търговци да бъдат бдителни.

Според други потърпевши същият мъж вече е извършвал кражби от магазини в централната част на града. Така по сигнал той бил заловен.

В началото на седмицата Мария гледала репортажа в "Здравей, България" и разпознала човека, който е откраднал кутии с кафе от нейния магазин.

"Това е същият този човек, когото ние хванахме още на 21 април. Беше петък около 12:40 ч. в нашия обект, той взема три кафета и кутии капсули, които са на стойност около 40 лева", разказа Мария Минева, управител на магазина.

В момента на кражбата, служителите в магазина не са разбрали какво се случва, но когато прегледали записите от камерите, установили, че извършителят издебнал натоварен момент, когато има много клиенти-ученици в голямо междучасие от близката гимназия. 

"В най-голямата лудница, ние сме на двете каси с колегата, главите ни са постоянно надолу в касите и в самия клиент, а той влиза отзад, където нямаме видимост към него. А ако се обърнем, веднага ще ни види и ще прекрати. Оглежда се внимателно и най-скъпите кутии кафенца си ги прибира в една чанта, с която си дойде. Това видяхме на камерите", казва Мария Минева.

Набезите на същия мъж продължили. На следващия ден отново опитал да вземе кафе от този магазин, след това се упътил към следващ. Там обаче го хваща патрул, тъй като полицаите вече били получили от Мария записите от камери.

"Те случайно влизат в този обект, нещо да си вземат. И го виждат, разпознават го, тъй като той е много разпознаваем, защото на врата има татуировка. И го задържат", разказва Мария.

По официална информация от полицията в Русе задържаният е 36-годишен мъж. Той е бил задържан в Първо районно управление. В него са намерени бутилка уиски и кутия с капсули кафе. Признал е, че уискито е откраднал от магазина, в който е задържан, а кафето - малко преди това от другия магазин. Мъжът е освободен, по случая е образувано бързо производство. Това обаче не го спира.

"Буквално няколко часа след неговото пускане, той отива в наш обект до университета, там взема още две бутилки уиски. Когато установяват колегите от другия обект, че са взети тези две бутилки, връщат записи назад, от които се вижда, че той взема и преди", разказва Мария.

Търговците на алкохол предполагат, че периметърът на действие на този мъж не е ограничен само в центъра на града и вероятно този тип дребни кражби са много повече, отколкото са установени в обектите с видеонаблюдение. На подалите жалба като Мария от полицията обяснили, че не могат да го задържат.

"Законът е такъв, че под минимална работна заплата или под 500 лева стойност откраднати вещи, не се задържа лицето", казва Мария.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: