Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Заловиха хакер, атакувал сървърите на голяма русенска фирма
Автор: Екип Ruse24.bg 14:46 / 22.07.2010Коментари (0)688
©
Акцията на русенските антимафиоти спря изтичането на поверителна фирмена информация и лични данни на хора в глобалната мрежа
Служители на Териториално звено "Борба с организираната престъпност" установиха и задържаха днес извършителя на хакерски атаки срещу локалната мрежа и сървърите на голяма производствена фирма в Русе, научи Ruse24.bg.

Разследването на служителите на МВР е установило, че атаките на хакера са продължили в периода от 26 юни до 18 юли тази година. В резултат на нерегламентираното проникване в мрежите е бил нарушен нормалния работен процес във фирмата. В хода на проверките е установено, че освен това е унищожено голямо количество служебна информация, в мрежата са били стартирани компютърни вируси, прихванати са служебните пароли за достъп до мрежата и пароли за лични и служебни електронни пощи на почти всички служители от фирмата. Копирани и разпространени в Интернет са били лични данни и служебна поверителна информация.

Служителите на ТЗ БОП са установили механизма на извършване на деянието. Изяснено е, че извършителят е действал по различно време, както от вътрешен служебен компютър, така и чрез лаптоп, който е
©
свързвал към локалната безжична мрежа, имаща обхват извън територията на предприятието. Не е установено да е имал финансови облаги от тези действия. По-скоро според обясненията му, пред служителите на реда, целта е била да навреди на фирмата.

Установени са свидетели и са събрани конкретни доказателства, уличаващи извършителя. По случая е образувано дознание за извършени престъпления по няколко текста от глава Компютърни престъпления в НК. Заподозреният З.Н. на 30 г. от Русе е задържан. Работата по случая продължава.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: