Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Зам.-кметът Енчо Енчев: Нека всичко научено днес да достигне чрез вас до повече млади хора за израстването на едно здраво поколение
© Община Русе
В залата на Общинския младежкия дом се състоя инициативата "Младите българи – архитекти на промяната". Кампанията се провежда от Фондация "Искам бебе" и в нея се включиха членове на Младежкия парламент и Българския младежки червен кръст. Събитието премина с подкрепата на Община Русе и бе открито от заместник-кмета Енчо Енчев, съобщиха от общината.

"Нека всичко научено днес да достигне чрез вас до повече млади хора – ваши съученици и приятели, за да можем съвместно да разширим знанията за израстването на едно здраво и социално активно поколение", обърна се към младите хора заместник – кметът. Той добави, че Община Русе е направила сериозни крачки за подпомагането на семейни двойки с репродуктивни проблеми да получат шанс за собствено дете, като само за 2023 г. са финансирани 50 семейства по Общинска програма "Асистирана репродукция".

Семинарът предостави на участниците възможността да се запознаят със съвременни теми, засягащи техните здравни и социални аспекти като сексуално и репродуктивно здраве, изчерпване на яйчниковия резерв, устойчиви партньорства и контрацепция, важността за здравословно хранене и активен начин на живот. В образователната лекция се включиха екипът на Фондация "Искам бебе" с ръководител Радина Велчева, акушер-гинекологът д-р Александър Кобаков, преподавателят от РУ "Ангел Кънчев“ гл. ас. д-р Камен Симеонов, специалистът в областта на здравословното хранене към РЗИ д-р Светлана Моминска и клиничният  психолог Катя Иванова – Симеонова.

Събитието завърши с активна дискусия, по време на която младежите задаваха въпроси и обменяха идеи.

Повече от 17 години Фондация "Искам бебе" работи в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, като до този момент са изградили доброволчески мрежи в над 45 града от страната. Благодарение на активната им работа с Министерството на здравеопазването, местната власт и социално отговорни организации в България има родени над 20 000 желани деца.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: