Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Започна цялостната рехабилитация на пътя Русе - Кубрат
Автор: Екип Ruse24.bg 14:06 / 17.09.2020Коментари (0)955
©
Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно със своите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов присъстваха на символичната първа копка на рехабилитацията на 46,7 км. от второкласния път ІІ-23 Русе – Кубрат.

"Радостен съм, че най-сетне станахме свидетели на първата копка на един от най-дългоочакваните ремонти на пътната мрежа в областта. Рехабилитацията на този участък, както и изграждането на магистралата Русе – Велико Търново са очаквани от всички жители на региона повече от 20 години. През последните няколко години бяха положени много усилия от страна на Областните администрации на Русе и Разград!“, заяви Галин Григоров. Също така той отчете, че благодарение на подкрепата на народния представител и председател на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов проектът е бил счетен за приоритетен от правителството, а от своя страна народният представител и председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев е съдействал изключително активно за осигуряването на финансовите средства за начало на ремонта. Областният управител не пропусна и да благодари на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, както и на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

"Надявам се, че в най-кратки срокове ще се поздравим с реално свършената работа! Най-сетне хората от региона, ползващи пътя, ще могат да се предвижват по един нормален начин!“, допълни още Григоров и призова пътуващите да бъдат търпеливи, докато се извършват ремонтите.

Кратки слова бяха произнесени и от областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен, както и от проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“.

"Днес е празничен ден за двете области! Най-накрая ще се случи един мащабен ремонт на път, който е от съществено значение не само за двете области, но за цялата страна!“, това пък каза Гюнай Хюсмен. Той също благодари на всички, които са допринесли да се даде ход на ремонта и подчерта изключителната роля лично на премиера Бойко Борисов, както и на цялото правителство.

От своя страна проф. Асенов също поясни, че пътят е приоритетен за Северна България, тъй като свързва част от най-важните първокласни пътища в региона. "Смятам, че с този проект регионът ще добие една активна пътна връзка, която ще даде развитие на социално-икономическия живот.“, заяви още проф. Асенов.

Припомняме, че ремонтните дейности се финансират по Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

За по-бързото му реализиране пътният участък е разделен на два лота – 32 и 33. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 10 месеца. В този период ще бъде подменена цялостно пътната настилка, ще бъдат извършени мероприятия по отводняване, ще бъде положена изцяло нова хоризонтална маркировка, ще се подмени вертикалната сигнализация, като в хода на ремонта ще бъдат реновирани и две съоръжения, а именно железопътният надлез на 3-ти км. от ж.п. линията Русе – Варна, както и мостът в землището на село Тетово. Там ще се направи хидроизолация, както и реновиране на дилатационните фуги, ще се поставят нови парапети и защитни съоръжения.

На събитието присъстваха и множество кметове на общини и населени места от областите Русе и Разград.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: