Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Започна реконструкцията на бул. "Тутракан"
Автор: Екип Ruse24.bg 15:31 / 04.03.2014Коментари (2)2653
Започнаха строително-монтажните работи, свързани с реконструкцията на бул. "Тутракан" в Русе. Първата копка беше направена в присъствието на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, част от неговия екип и зам.-кмета на Община Гюргево Александру Владу, която е партньор по проекта "Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе-Гюргево с паневропейски транспортен коридор № 9", MIS ETC Code 115. Той е на стойност 6 790 140, 63 евро и се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013г. 

От българска страна, проектът обхваща отсечката от бул. "Тутракан" от пешеходен подлез "Захарен завод" до кръговото кръстовище при ГКПП "Дунав мост", гр. Русе. Начинанието беше благословено от отец Марин от Русенската Света митрополия.

Преди церемонията за старта на реконструкцията, беше организирана пресконференция, която се проведе в заседателната зала на Еконт Експрес ООД. На нея беше представен ходът на проектните дейности, както и предстоящата по време на строително-монтажните работи временна организация на движението.

"Това е първия голям инфраструктурен проект, който стартираме тази година. Надявам се в кратки срокове да сложим началото и на проектите за изграждането на станалия известен като "Пробива Кауфланд", на кръговото движение в центъра на града, както и на рекултивацията на старото сметище", каза в началото на срещата с медиите Стоилов.

"Постарахме се при проектирането на реконструкцията на бул. "Тутракан" да предвидим удобен достъп за всички близо 200 фирми, разположени на тази пътна артерия в Източна промишлена зона. В тази връзка направихме съществена корекция на проекта. С активната подкрепа на офиса на техническия секретариат по Оперативна програма "Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013г. в Кълъраш и в сътрудничество с румънските институции, които беше необходимо да дадат становище, успяхме да го финализираме в срок", допълни кметът на Община Русе. 

Той определи проекта като изключително важен, предвид настоящото състояние на пътната артерия. Стоилов информира, че отворилите се след снеговалежа дупки по булеварда ще бъдат затворени при първа възможност, когато метеорологичните условия позволяват това. 

"След реконструкцията, ще имаме една модерна транспортна връзка, която ще облекчи трафика в този участък", допълни Стоилов. 

Той благодари на партньорите по проекта от Община Гюргево, както и на целия си екип за положените усилия този проект да стартира. 

В изказването си Александру Владу също благодари на Община Русе за доброто партньорство и ползотворно сътрудничество и сподели убеждението си, че проектът ще бъде реализиран своевременно и партньорите по него ще могат заедно да прережат лентата в края на тази година. 

Зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков представи целите, хода на проектните дейности, временната организация на движението по време на шестте етапа на строително-монтажните работи, както и очакваните резултати.

СПЕЦИФИЧНА ЦЕЛ 1:

Подобряване на основната транспортна инфраструктура на Еврорегион Русе - Гюргево посредством рехабилитация и модернизация на основни свързващи пътни сектори по линията на паневропейски транспортен коридор 9. Проектът предвижда рехабилитация и модернизация на бул."Тутракан" в град Русе - отсечка с дължина 2316,16 м. и на свързващ път между централната част на гр. Гюргево и граничната зона - с дължина 2411 м.

Ремонтните работи ще осигурят:

- удобна връзка към градовете Русе и Гюргево;
- по-добра мобилност и достъпност до стратегически обекти в двата града - гранични точки, свободни зони, портове, централна зона;
- ще се облекчат критичните точки по главните пътища в еврорегиона;
- ще се повиши достъпността на гражданите и посетителите до бизнес и градската среда в двата града.

СПЕЦИФИЧНА ЦЕЛ 2:

Оптимизация на трафика и намаляване броя на критичните точки и секции от пътя, в които се образуват задръствания, чрез изработване на обща система за събиране на база данни, регистриране на превозни средства и следене на трафика.

Тази система ще следи трафика, посредством видео наблюдение, а също и ще регистрира превозните средства по вид, дата и час на преминаване. Събраната информация е за улеснение на шофьори, различни компании и институции, които използват транспортната инфраструктура на еврорегиона. Събраните данни ще бъдат достъпни чрез Интернет и мобилни устройства. Актуална информация за пътните участъци ще бъде видима в реално време и на монтираните на ключови места в граничната зона 8 големи екрана. Събраната информация ще позволи на двете общини редовно да анализират трафика в зоната и да планират съвместни дейности за неговата по-добра организация.

ОЧАКВАНИ РЕЗУЛТАТИ:

- подобряване достъпността на Еврорегион Русе - Гюргево и състоянието на основната свързваща инфраструктура с паневропейски транспортен коридор 9;
- подобряване организацията, сигурността и координацията на трафика и намаляване броя на критичните точки и натоварените сектори;
- повишен достъп до информация, относно трафика в граничната зона.

Проектът предвижда изграждането на велоалеи и съвременно осветление. Той ще бъде реализиран до края на 2014 г. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Pavel Nachev
премахни филтъра

0
 
 
нека да го направят, всеки ден минавам от там :)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: