Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Започва вторият прием на документи по програма "Асистирана репродукция" на Община Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 13:29 / 22.06.2023Коментари (0)904
© Община Русе
Община Русе организира втора сесия за прием на документи по Програма "Асистирана репродукция“ за 2023 година. Приемът ще се извърши от 1 юли до 31 август, като определената комисия по Програма "Асистирана репродукция“ ще разгледа подадените заявления и ще излезе с решение в 10-дневен срок след определената крайна дата, съобщиха от Община Русе.

Целевата група, към която е насочена програмата, са двойки /семейство или живеещи във фактическо съжителство/, адресно регистрирани с постоянен или настоящ адрес - община Русе, не по-малко от 3 години, които имат репродуктивни проблеми, отговарящи на утвърдените критерии в програмата.

Кандидатите следва да изпълнят следните критерии:

1. Административна документация:

- Заявление до кмета на община Русе  – по образец (файл за изтегляне – сайт на Община Русе, меню "За граждани“, раздел "Здравеопазване“, подраздел: Програма "Асистирана репродукция“).

- Декларация за запознаване с условията на програмата – по образец (файл за изтегляне – сайт на Община Русе, меню "За граждани“, раздел "Здравеопазване“, подраздел: Програма "Асистирана репродукция“).

- Декларация за съгласие за обработване на лични данни – по образец (файл за изтегляне – сайт на Община Русе, меню "За граждани“, раздел "Здравеопазване“, подраздел: Програма "Асистирана репродукция“) – и за двамата съпрузи/партньори.

- Документ за доход (за предходните шест месеца) – и за двамата съпрузи/партньори.

- Декларация за фактическо съжителство (свободен текст).

Информацията за семейно положение се проверява по служебен път, както и информацията за постоянен или настоящ адрес в Община Русе.

2. Медицинска документация:

- Експертно становище (за кандидатстващите по позиция 2 – за процедури по асистирана репродукция, които не се финансират от НЗОК).

- Копие на заповед за одобрение от Националния фонд за асистирана репродукция (за кандидатстващите по позиция 1 – за изследвания, които са рутинно необходими при подготовка за асистирана репродукция и не се поемат от НЗОК).

- Епикриза за оперативна интервенция (лапароскопия или лапаротомия), доказваща обтурация или липса на маточни тръби и/или хистеросалпингография, доказваща същото:

- Две спермограми – при наличието на мъжки фактор.

- Една спермограма – при наличието на женски фактор.

- Набор от медико-диагностични изследвания (копия).

Необходимите документи за кандидатстване: заявление и декларации (по образец), могат да се получат в Информационен център на Община Русе (пл. "Свобода“ №6) или на сайта на Община Русе - http://www.ruse-bg.eu/bg/pages/338/index.html.

За повече информация може да се обърнете към експертите от отдел "Здравни дейности" към дирекция "Хуманитарни дейности" при Община Русе, стаи № 32 и № 36 (ул. "Черно море“ № 2); За справки и информация тел. 082/506 755, 082/506 794 и 0885/397 831.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Гергьовден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: