Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Жегата в Русе днес ще е непоносима! Пазете се!
Автор: Георги Кирилов 10:29 / 10.08.2019Коментари (0)931
© Ruse24.bg
Опасно топло ще е днес времето в Русе според синоптиците, предаде репортер на Ruse24.bg. За града ни е обявен жълт код за опасни горещини, очаква се термометрите да подминат 35 градуса на сянка.

Атмосферното налягане ще се задържи около и малко по-високо от средното за август.

Днес ще бъде слънчево. След обяд, главно над планинските райони на Източна България, ще се развива купеста облачност и на изолирани места там краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 32° и 37°.

Над планините ще е слънчево. Около и след обяд над Източна Стара планина ще се развие купеста облачност и на места там краткрайно ще превали. Ще духа слаб, по високите и открити части – до умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 27°, на 2000 метра – около 20°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Около обяд на места ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места да превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури - между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 10.08.2019 слънцето ще изгрее в 06:27 часа и ще залезе в 20:36 часа. Продължителност на деня 14:09 часа.

На 10.08.2019 луната ще изгрее в 17:02 часа и ще залезе в 01:49 часа. Осветеност на диска в 0h UT 73 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Как да се пазим в горещините? 

В горещото време трябва да се избягва излизането навън, да се пие повече вода и да се носят подходящи за горещината дрехи. Това е един от съветите, които можем да използваме в жегите. 

Най-уязвими в жегата са възрастните и малките деца. При температура над 30 градуса се харчи от организма вода около три – четири литра за денонощие, което количество е двойно на изпареното през другите сезони. Затова е необходимо да пием най-малко по два – три литра вода или по десет чаши на ден. Трябва да носим светли и широки дрехи, както и шапка задължително, да избягваме интензивна физическа дейност през горещите часове.

Топлинният удар може да се развие дори и ако приемате достатъчно течности и ако сте на сянка, защото не слънцето е това, което причинява топлинни удар, а горещината. Не бива да се приемат храни и напитки, които съдържат кофеин и алкохол.

Трябва да се избягва къпането в градски фонтани и неохраняеми водни обекти. Комбинацията между горещината и студената вода в морето и рязката смяна на температурата също крие рискове. БЧК има готовност да раздава на възлови места минерална вода на хората и да подпомогнат хората с полезни съвети, каза още д-р Николов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: