Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Български лекар: Такова нещо като COVID-19 не сме виждали досега, изявленията на Мангъров са престъпно вредни!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:06 / 26.09.2020Коментари (15)1298
©
Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса мнението на една българска лекарка за вируса, както и за мерките които се вземат у нас. 



"Важно: Рядко споделям нещата, които получавам в лични съобщения и само след разрешение. Но това е твърде силно…прочетете го бавно, на глътки, замислете се…

"Вече доста ми се насъбра от кретенизъм и профанщина, идваща на талази от рОдината. За тези, които малко ме познават, съм лекар с 30 годишна практика, от които 20 във Франция. Последните шест месеца прекарах плътно в отделения Ковид в три различни болници, в това число - гериатрично, юржанс и rééducation. Мога да кажа, че не съм научен работник, нито статистик. Поразена съм от наглостта и липсата на абсолютен професионализъм, колегиалност, лекарска етика и търсене на евтина сензация от персони като Мангъров и Първанова. В шок съм !!! Как хора в обкръжението ми, които съм считала за образовани и интелигентни, приятели, пишат и правят генерални глупости и нелепости, протестират срещу носене на маски, спорят, кодошат се и се келешат с този вирус. Тези, които го лекуваме и гледаме фронтално всеки ден (не тези, които го гледат от телевизора), можем да ви кажем, че за него се знае ВСЕ ОЩЕ твърде малко - не за друго, а тепърва се отчитат късните му многобройни поражения. Вие няма как да ги знаете, защото не сте ги видели. В България до момента не е имало и първа вълна, в сравнение с това, което преживяха Испания, Италия, Франция.

Затова просто СИ ЗАТВОРЕТЕ УСТИТЕ, престанете да ръсите небивалици и фантазии, защото нито сте учили медицина поне 10 години от живота си, нито сте носили отговорност за здравето на друг човек, а камо ли да сте се сблъсквали с коронавирус.

Далеч и извън всякаква статистика, първо съм клиницист. Докато другите смятат, аз лекувам. И това, което мога да кажа е, което можем да кажем със съпруга ми, лекар, с колегите ми, българи или французи е, че такова нещо не сме виждали НИКОГА до сега. В момента, в който го видите, не го забравяте никога. Диагнозата е на лицето на болния. Ако сте виждали паднал стар едва дишащ кон, със зачервени очи, почти изскочили от орбитите - това е. Никой не знае кога, след колко дни (най-често 7-14) този болен ще се влоши, дори и в привидно здраве и леко покашлящ. Болни по 72 дни в интубация. Хора- зомбита. Живите мъртви. Седем листа епикризи на 30 годишни пациенти. Спасени, не могат да ходят с дегенеративни неврологични промени. Излизат от ритъм. Правят епилептични гърчове.

Преживените ми шест месеца (най-вероятно ще са повече, защото в момента реанимациите на север се пълнят с болни от Бордо и Марсилия, където пламва) са ми най-ценните в живота, защото никога не съм се чувствала толкова ЛЕКАР, и няма да позволя на никой (профан,чукундур, тъпигьоз или келешар) да се гаври с тях, защото попрочел две статии в жълтите вестници. Плакала съм, защото колеги си отидоха. Един колега в Щатите каза, Елено, с жена ми работим в различни болници и вече не правим секс от страх да не заразим другия... На фона на тези безкрайни, безумни, безмерни усилия на колегите ми, на този ГЕРОИЗЪМ и висша себеотдаденост, на ВЗАИМОПОМОЩ и работа до припадък, визирам целия медицински персонал- няма да позволя НА МИЛИМЕТЪР!!! цинизъм, безумие и липса на елементарен респект, от който и да било.

Конкретно за изявлението на Антония Първанова. Питам се къде в България в момента е Лекарския съюз като орган и кой позволява да се разпространяват по печат и медии?? подобни ненаучни и най-вече ПРЕСТЪПНО ВРЕДНИ изявления като тези на Мангъров, Първанова и прочее патоанатоми.

1. PCR тестовете доказват частици РНК на вируса, които СА ЗАРАЗНИ.

2. Не е ясно защо има безсимптомни носители, както не е ясно какви са късните последици на вирусоносителството.

3. Няма придобит имунитет, възможно е повторно заразяване

4. PCR не доказва, а потвърждава диагноза. Имали сме случаи с трикратно негативен PCR, но доказани частици в бронхоалвеоларен секрет с аспирация с бронхоскоп.

5. Диагноза се поставя само със скенер (нативен) и установяване на повлекла от интерстициален !! процес, които след 3 месечен контрол все още не изчезват , което силно отличава короната от грипа (но мадам Първанова най-вероятно лично е наблюдавала болни, може би, в продължение на месеци...)

6. Такава тежка, драматична и най-вече НЕУПРАВЛЯЕМА клинична картина не е имало при никой друг грип в света досега. Неуправляема, защото с дни и седмици си привидно подобрен, и после пак те интубират.

7. Относно носене на маските - маската от хирургичен тип не предпазват от заразяване. Те са сигурност за човека срещу теб,че ти самият, ако си случайно заразен от вчера,и си в инкубационен период, няма да заразиш и УБИЕШ съседа си, възрастен, онкоболен или просто хипертоник. А напоследък се очерта, че България, освен че е страна на лаици, е основно страна на ЕГОИСТИ, които дървенофилософстват, че маските скрили детските усмивки на отрочетата им, докато цял свят безропотно и дисциплинирано пази близки и съседи.

8. От Ковид се умира. Не се умира с Ковид. Поредното тъпоумие, защото по неясен закон, Ковид убива и млади хора. 16 годишно момиче в Париж беше първото с три негативни PCR, и четвърти позитивен, без нито едно придружаващо заболяване, което си отиде за няколко часа за ужас на майка й, която й лекувала кашличката с хомеопатия. Може и друг случай да разкажа, защото мъжът ми е ортопед - пак 30 годишен млад мъж, паднал ог мотор.

Тези внезапни “падания" между другото са доста чести. Ходиш си и внезапно падаш поради кислороден глад, даже и без да кашляш.Оперират ти фемура успешно, но след три дни умираш от сърдечно съдов срив интубиран с Ковид. Изобщо, ние много се забавляваме последно време, както забелязвате. Животът ни е интересен, всеки ден се питаме дали вече не сме заразени, констатирайки, че колега от съседната болница е умрял онзи ден.

На фона на това поредният бълвоч, изсипан от Мангъропървановци и средностатистически прототип на Бай Ганьо, и дискусии от типа “Я ми кажи ти ся на мен, къв лекар си ти, като не знайш, и знайш колко мен, дето детето ми го РЕПРЕСИРАТ, разбираш ли, погазват му свободата на избор да не носи маска, и кво ме интересува кой бил умрял и аз знам много, дето са умрели и всички ще умрем, ти ако искаш и бурка !! и скафандър си сложи, щото ти си във високо рискова среда, а пък те са в училище и това е обикновен грип и и и "не ме сриват, не ме убиват, не ме и изумяват, не ме и съсипват. Не че имам желание да споря, не че не мога да споря до издихание. Не че има какво да си кажем, не че сме на едно ПРОФЕСИОНАЛНО ниво изобщо да провеждаме разговор. Не че е смешно, не че е до покруса тъжно, не че е и безумно, защото то е!!

Нищо от това не е....

Просто е обич, много обич, мълчалива, прошка, умението да си НАД това, да бъдеш лекар, какъвто си въпреки необразоваността, назадничавостта, изостаналостта, неосведомеността и неграмотността (защото колкото повече зная, толкова повече разбирам, че нищо не зная, и как да обориш тогава Ганка и Светланка, която е шофьор във варненска фирма със завършен икономически техникум и специалист по мрежата от международна конспирация, действаща и специално създала ковида, за да срине България, но тя няма да се даде).

Защото лекарят и медицинският кадър си гледат работата, истински си я гледат, заразяват се и умират на работното си място, лекувайки - и тъпака, и простака, и престъпника, по еднакъв начин- до последен дъх, и с цената на СОБСТВЕНИЯ си живот.

С уважение, д-р Елена Радева, Франция"

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо никои не написа някъде че икономиките на Франция,Италия,Португалия и Испания са изпаднали в икономически колапс като Гърция преди пандемията ,и сега е момента да се вкарат пари в икономиките им без да се разпадне Евро съюза! Абе хора учене,четете,мислете и после пишете,типично по нашенски!!!
0
 
 
Очаквайте скоро награда от няколко милиончета под формата на увеличение за наши хора скоро грандовете почват
0
 
 
до долните кретени*бате ваньо*,пукамина малката пишака* и *спасов* - дано се заразите и да ми паднете при мене в отделението!Кретени сте и такива ще умрете!
+2
 
 
Аз съм стигнал до извода, че хора с аргументи и факти не се борят. Независимо какво тръгнеш да търсиш в днешно време, ще намериш. Трябва обаче известна доза критичност и остър ум, за да разбереш кое от двете е пълно с логически противоречия и е абсолютно бездарна или епизодична информация. Повечето хора водят забързан живот и не отделят необходимата енергия, за да се доберат до трудната истина. Често се добират до лесната "истина", която отговаря на тяхната съществуваща нагласа за света. Човек се променя, чак след като е лично засегнат. Тогава вижда истината в очите и мърдане от тази истина няма. Който вярва, че това е един изключително опасен вирус, ще продължи да си го вярва. Който вярва, че това е просто настинка, също ще продължи. Поне нека има някаква толерантност и разбиране, иначе съвсем на зле отиват нещата.
0
 
 
Най-правилно постъпиха в Дания, където само един човек е имал право да се изказва за болестта и това е говорителят на щаба. Едва ли някой се съмнява в домократизма на датчаните!!! По време на война демокрацията отстъпва място на единоначалието. Ковид 19 е пандемия, според стандартите на СЗО, което означава всеобща опасност над народите, т.е. световна война. /пан - всеобщ, епи - над, демос - народ/.
0
 
 
Респект, д-р Елена Радева! Знам, че българинът няма да разбере написаното и ще отнесете кофи с помия, но знаещите, можещите и образованите хора не трябва да спират поне да се опитват за просветят Ганчо!
-5
 
 
Д-р Елена Радева, Франция, е заразена от типичния френски кретенизъм, но и не е излекувана от наследенета простащина. Грозно и фатално за всяка личност съчетание!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: