Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Деца починаха заради предпазните маски". Kaкво целят лъжите, слуховете и заблудите за пандемията
Автор: Екип Ruse24.bg 17:28 / 04.10.2020Коментари (2)1064
©
Критиците на мерките срещу коронавируса се опитват да мобилизират своите привърженици, като пускат слухове за деца, които били починали заради носенето на предпазни маски. От началото на септември из социалните мрежи се разпространява твърдението, че в германската провинция Баден-Вюртемберг 13-годишно момиче било починало именно защото е носело маска. Детето колабирало, докато пътувало в училищен автобус, а по-късно починало. Аутопсията не е изяснила еднозначно причините за смъртта, нито пък е доказала, че предпазната маска е довела до фаталния край.

Лъжи, слухове и заблуди

При това аргументацията на отричащите коронавируса е всъщност доста противоречива: от една страна те твърдят, че от маските нямало никакъв смисъл, понеже били твърде пропускливи, а от друга - че който ги носи, можел едва ли не да се задуши.

Експертите смятат, че е крайно невероятно носенето на предпазна маска да причини смърт. Д-р Буркхард Родек, ръководител на Германското дружество по педиатрия, заяви пред германската обществена медия АРД, че не съществуват никакви информации или научни факти, които да потвърждават тази теза. Тя не би била и логична, тъй като се знае, че маските пропускат въздух - и съответно издишания въглероден двуокис. Същото се отнася и до маските от плат, които, според детските лекари, могат да се използват без никакви притеснения.

Лекарските сдружения в Германия са изготвили и препоръки, които гласят: на кърмачета не бива да се слагат предпазни маски, а малките деца в началното училище могат да носят маски, стига това да не се налага насила. При по-големите деца и младежи няма никакви основания за притеснения относно носенето на маски. Единствените изключения се отнасят, също както и при възрастните, до деца и младежи, които страдат например от астма, предава "Дойче Веле".

Но въпреки еднозначните факти, лекарят Бодо Шифман, прочул се като критик на мерките срещу коронавируса, разпространява в интернет видео, в което твърди, че още едно 13-годишно дете било починало именно защото е носело маска. Шифман не представя никакви доказателства. Вместо това обвинява учителите, че застрашавали здравето на децата. А управляващите нарича "фашисти“. Според неговите формулировки, маските били "символ на потисничеството“ в една "фашистка диктатура“.

"Голямата измама с коронавируса"

Децата често биват използвани за разбуждането на емоции или за нагнетяването на определени настроения в обществото. След голямата бежанска вълна през 2015, съзнателно бяха разпространявани съобщения, че деца и младежи в Германия ставали жертви на насилия от страна на бежанци. По време на сегашната пандемия пък се появи слухът, че властите отнемали деца от родителите им. Тези съзнателно пускани в ход лъжи и заблуди целят едно: да поддържат мита за "голямата измама с коронавируса“.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
ЗДРАВЕЙТЕ ЩЕ КАЖА МОЯТ ОПИТ...ТЕЖКО Е ПОВЕ4Е ОТ 20 ГОДИНИ НЕ СЪМ ИМАЛА ПРИСТЪПИ НА АСТМАТА С ТИЯ МАСКИ СЕ ПОЯВИХА ОТНОВО - ЗНАЯ 4Е Е КОМПЛЕКСНО И СТЕСА И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ НО.....РАЗЛИ4НОТО Е САМО МАСКАТА ОТ ПРЕДИШНИТЕ ГОДИНИ....И ТЕЗИ ХИМИКАЛИ С КОИТО СА НАПОЕНИ УЖ ЗА ДОБРО....ХИМИК И ФИЗИК СЪМ....НО Е ПОНЕ ПО ДОБРЕ САМО ОТ ПЛАТ ДА СА БЕЗ ТЕЗИ ХИМИКАЛИ И ПО ТЪНЪК ПЛАТЪТ ДА Е ЗА ХОРА С ДИХАТЕЛНИ ПРОБЛЕМИ.....ИСУСЕ СМИЛИ СЕ НАД НАС!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Рокади в МВР
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: