Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: Трябва заедно да преодолеем това чудо гадно
Автор: Екип Ruse24.bg 13:12 / 18.10.2020Коментари (7)1438
©
Всеки човек трябва да усети, че заедно трябва да преодолеем това чудо гадно. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод Ковид-19. Борисов заедно със земеделския министър Десислава Танева посети голяма кравеферма, която усвоява средства по европейска програма, предаде "Фокус".

Той отново е на обиколка из страната, днес се среща с представители от земеделския бранш.  С него са още финансовият министър Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков

Танева отбеляза, че по нова европейска програма за телета за угояване се получават по 150 лева на теле. "Следи отварянето на приема и готви документи", посъветва тя собственикът на фермата.

"Толкова много мерки в момента има", отбеляза Борисов.

Министър Ананиев похвали Танева за добрата организация на разпределението на евросредствата по европейските програми.

Борисов заяви, че на фона на световната ковид обстановка ситуацията в страната е под контрол.

"Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите в следствие на пандемията от коронавирус. 70 милиона лева са изплатени на хората по програмата", посочи премиерът.

"Над половин милиард сме дали на семействата заради ковид. Бяхме във времена на финансова дисциплина, но сега като гледам - брутният вътрешен продукт на САЩ на минус 16%, ние влагаме всичко, което може - по оперативните програми. Много бързо отпуснатите пари трябва да стигнат до семействата. Всеки човек трябва да усети, че заедно трябва да преодолеем това чудо гадно", заяви той.

"Всичките мерки са насочени към хората и бизнеса", отбеляза Ананиев.

Борисов се пошегува, че с министър Танева са с еднакви "екипи" - в жълто. "Ама не сме се разбирали", отбеляза той и отговори на коментарите за дрехите, които носи: "Ходел съм с едни и същи дрехи. Аз си имам три любими ризи дънкови и си ги сменям. Бяха написали, че ходя с една съща риза или пускаме стари снимки. Аз имам три ризи и си ги сменям, защото са ми удобни - меки, памучни. Обикновени ризки".

Поехме ангажимент в периода на пандемията към всички земеделски производители и животновъди и сега има толкова много мерки, каза  Борисов.

"Подред карах колегите от Европа, за да ни подкрепят, защото сега отиваме на Съвет на Европейския съюз в Люксембург за новия програмен период“, посочи Борисов.

"Поехме ангажимент в периода на пандемията към всички земеделски производители и животновъди – малини, ягоди, къпини, овце, кози и биволи. Министър Десислава Танева от вчера казва, че 106 млн. са отишли за подпомагане на селското стопанство. Толкова много мерки има в момента“, заяви той.

Министър Десислава Танева посочи: "Това е съвет на министрите, на който Германското председателство ни е дали задачата да постигнем частично общ подход. Това ще е на практика позицията на Съвета за обща регулация за новия програмен период. Това е изключително важно и се надявам да постигнем защита на нашите тези.

Трябва да се направи всичко възможно за облекчен режим за водни кладенци, за да могат хората да си избият сонда, да си напояват и да си гледат и животните, заяви премиерът по време на проверки във ферми на животновъди. 

Бойко Борисов се обърна към министър Танева с думите: "В петък с Емил Димитров трябва да съберете всички експерти и специалисти в областта на околната среда и правите възможно най-облекчения режим, за да може хората да си избият сонда и да имат вода, за да си напояват и да си гледат и животните“.

По темата министър Десислава Танева посочи: "Остана от срещата с браншовите организации темата за ограничаването на режима за ползване и изграждането на кладенци. В четвъртък имаме експертна среща. Трябва да финализираме и този ангажимент“, каза още тя.

По думите ѝ тази година 7 области в Източна България имат спад в добива на пшеница с над 30% заради кризата и безводието. "Всички остатъци от различните мерки за подкрепа ще ги предоставим, за да подкрепим районите, където има проблем с добива“, допълни Танева.

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 18.10.2020 г.
0
 
 
До кога сте търпиш лъжите на герберите от район централен Пловдив.
+2
 
 
Давай Боко те ще свършат и нов заем от 5 млрд евро.Преди 30г Тато го плюете за 8 млрд дълг за 45 г.Сега ги харчите за година.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: