Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Една от най-тежко засегнатите страни в Европа обмисля пълна карантина
Автор: Екип Ruse24.bg 13:46 / 23.10.2020Коментари (0)812
©
Нарастващият брой на коронавирусните инфекции в Италия може да накара правителството да въведе национален комендантски час или блокада, съобщи Corriere della Sera днес. Правителството вероятно ще въведе ограниченията, ако прецени, че съществуващите мерки, като например маски на открито, нямат достатъчно ефект за ограничаване на пандемията. Освен това служителите работят по списък на несъществени дейности, които могат да бъдат спрени.

Очаква се полицейският час да бъде въведен, ако кривата, свързана с броя на пациентите в интензивно лечение, не бъде обърната за седем дни. Той ще започва в 21 часа. Ако тази мярка се провали и броят на хората, нуждаещи се от интензивно лечение, достигне 2300, правителството може да бъде принудено да постави страната под блокада. Ежедневните случаи на коронавирус в Европа са се удвоили за 10 дни и преминаha 200 000 за първи път в четвъртък, като много страни поставят нови рекорди. За първи път континентът отчете 100 000 случая на ден на 8 октомври и инфекциите все още бяха около това ниво на 13 октомври, но в четвъртък се повишиха над 200 000.

Европа като цяло съобщава за повече случаи на глава от населението от САЩ за първи път, откакто огнището на Америка започна да излиза извън контрол през март. Данните на СЗО poказват, че Европа сега представлява почти половината от новите случаи в света, отчасти поради масовите тестове. Европа представлява около 10% от световното население, но близо 19% от глобалните случаи и 22% от смъртните случаи от началото на пандемията. Инфекциите в Европа също нарастват по-бързо, отколкото в Индия и Бразилия. Болниците отново са подложени на напрежение в голяма част от Европа, въпреки че на много места те са по-малко засегнати, отколкото през първата вълна. Смъртните случаи в Западна Европа също са по-ниски, отколкото през пролетта, но много страни в източната половина на континента наблюдават рекордни жертви.

Експерт от СЗО заяви в понеделник, че Европа и Северна Америка трябва да последват примера на азиатските страни, като продължават да действат с мерки против Ковид и да поставят под карантина всеки, който влезе в контакт със заразени хора.

В Ирландия влязоха в сила нови правила от "ниво 5" - най-високото ниво на ограничения за Covid там. На 5 милиона население е наредено да останат у дома в продължение на шест седмици. Втора блокада е в сила в Чехия, която е изправена пред голям скок в случаите. Премиерът Андрей Бабиш заяви, че са необходими сурови ограничения, за да се избегне претоварването на болниците. Словакия затваря училищата до 27 ноември, налагайки едноседмично блокиране на четирите си най-засегнати области, частично блокиране на останалата част от страната и предприемане на два кръга от тестове за цялото население, каза в четвъртък премиерът Игор Матович. Гръцкият премиер обяви нощен комендантски час в Атина и други области. Той ще влезе в сила от събота и се прилага между 00:30 и 05:00. Германия обяви рекордните над 11 200 броя ежедневни инфекции. Министърът на здравеопазването Йенс Спан също е заразен коронавирус. Страната също така добави Обединеното кралство към списъка си с високорискови държави, от които посетителите трябва да се под карантина. Във Великобритания официални представители обявиха, че градските райони на Стоук он Трент, Ковънтри и Слоу ще преминат към редица ограничения в събота.

Здравният секретар Мат Ханкок каза, че във всички тези области степента на заразяване е над 100 на 100 000 души. Италианският регион Лацио около Рим се присъедини към други два италиански региона при обявяването на вечерен час. Ломбардия на север започна комендантския час в 23:00 (21: 00GMT) в четвъртък, а Кампания и Лацио ще последват примера в петък. Проф. Валтер Рикиарди, който съветва правителството по въпросите на здравеопазването, предупреди, че "някои метрополиси като Милано, Неапол и вероятно Рим вече са извън контрол".

Испания е първата държава от ЕС, която регистрира един милион инфекции, а северният регион Навара наложи ограничения за движени. Виненият регион Риоха ще направи същото. 45-годишният министър на външните работи на Белгия Софи Уилмс беше приета в реанимация, след като миналата седмица даде положителен тест за Covid-19. Нейният говорител заяви, че е в "стабилно" състояние. Междувременно здравните работници изразиха загриженост от нарастващия брой случаи в страната, като ръководителят на център за тестване на коронавирус в град Лиеж предупреди, че "ситуацията е близо до катастрофа". Холандия може да започне да прехвърля пациенти в Германия в рамките на два дни, тъй като здравната й система е изправена пред нарастващо напрежение от приема на коронавирус, съобщиха от болничната асоциация LNAZ. Холандия също регистрира над 9 000 нови случая в нов дневен рекорд.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: