Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
БЛС: Дискотеките да бъдат затворени в най-кратък срок!
Автор: Екип Ruse24.bg 14:34 / 24.10.2020Коментари (58)909
©
БЛС е силно обезпокоен от стремглавия ръст на случаите на COVID-19 у нас. "Ситуацията в България вече не е спокойна! Всеки ден чуваме за поредната болница или населено място останали без медици. Лекарите и специалистите по здравни грижи са на ръба на психическото и физическото оцеляване. Бройката на заразените медици не спира да расте". Това твърдят от съюза.

Вижте цялата позиция: 

"На този фон, докато продължава да се прави реверанс към футбола, към дискотеките и нощните заведения, излиза заповед, с която се преустановява плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 000 население. Мярка, която е категорично прибързана, защото нарушаването на нормалната лечебна дейност трябва да е последното наложено ограничение.

Нужна е балансирана строгост, за да съумеем да приобщим обществото към тях, защото осем месеца след началото на епидемията у нас обществото ни е разделено. Трябва да бъдем разумни! БЛС не иска икономиката да спира и държавата да бъде затворена. Напротив - нормалният ритъм на живот трябва да бъде запазен доколкото това е възможно. Там, където могат да бъдат спазвани противоепидемичните мерки, е от особена важност работният процес да продължи. Заведенията за хранене, ресторантите, кафетата при спазване на необходимото отстояние и при осъществяването на редовен контрол не е нужно да бъдат затваряни. За тези 8 месеца бизнесът свикна с “новата реалност. В дискотеките и нощните заведения, на стадионите обаче спазването на мерките е невъзможно и всички ние сме свидетели на това. Затова, ние, българските лекари, призоваваме в най-кратки срокове за:

- затваряне и спиране на посещенията в нощни заведения и дискотеки;

- всички колективни и индивидуални спортни мероприятия, по време на които не може да бъде осигурена необходимата дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, да се провеждат без публика.

Времето на компромиси изтече! Наша, на лекарите и специалистите по здравни грижи е отговорността да се грижим за живота и здравето на хората, Ваша, на управляващите, е отговорността за вземането на тези решения. Решения, които да подпомогнат за съхраняване на здравето на медиците и на българските граждани.

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Май тия не осъзнават че не само работещите в дискотеките са обвързани с тях такситата искарват прехрана чрез клиентите от подобни заведения хората който зареждат заведенията с алкохолни и безалкохолни напитки всичко е навързано ама на Здравко и сие и БСЛ дет знаят само да лапат без ответна реакция към хората няма как да се случи някой на сила да затваря работещи бизнеси втори път тази грешка се съмнявам някой да си я причини
0
 
 
В Милано и Ломбардия от 23.00 часа до 05.00 вечерен час. Другата седмица много вероятно ще стане от 21.00 часа до 07.00часа.
+1
 
 
Хубаво, ама те масата народ изобщо не вярва, и си мисли, че някой ги лъже
-3
 
 
Затваряй .Затворете и кръчмите и магазините кретени.
+3
 
 
Държавата отпусна пари след първата пандемия не бяха много пари ,но все пак отпуснаха. Това ,че сте подписали трудови договори и се осигурявате на по -ниска от реалната Ви заплата си е Ваш проблем. За съжаление при повечето (български фирми) работодатели е така :/
-4
 
 
Не, нека се забавляват младите. Чат пат и аз🤔🙂🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸🍸
+6
 
 
Крайно време е, незнам ако на това разчита икономиката ни, тежко и горко.
+6
 
 
Най-после много хора ще могат да се наспят! Преди няколко дни, съседите събираха подписи срещу нощни клубове с много висока музика, разположени съвсем близо до нашия блок. Разбирам, че някой от тях ще фалират, но ще започна да им съчувствам тогава, когато спрат да пречат на работещите и имащи нужда от пълноценен сън хора!
0
 
 
Да ги затварят тея развъдници на разврат, пълни с наркомани и пияни нехранимайковци.... А относно работещите там да си намерят нормална работа...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: