Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мангъров: Безсмислени мерки, като носене на маски на открито, показват научно и управленско безсилие
Автор: Екип Ruse24.bg 09:06 / 26.10.2020Коментари (0)915
©
От самото начало винаги съм твърдял едно и също и мисля, че няма противоречие между нещата, които съм казал, заяви в интервю пред bTV доцент Атанас Мангъров.

"Това нещо рано или късно ще изчезне и колкото повече се затваряме и действаме по този неадекватен начин, толкова повече тази агония ще продължи. Хората, на които им няма нищо, трябва да продължат да живеят нормално, а тези, които влизат в болница, трябва да са истински болни, а те в момента влизат, защото вкъщи няма кой да ги преглежда. Когато отидеш да го прегледаш, ставаш контактен и излизаш от играта", изрази мнение специалистът.

По думите му има проблем, който се състои в това, че хора, които остават вкъщи, няма кой да ги прегледа и така те да получат адекватна медицинска помощ.

Специалистът заяви, че има лични предпазни средства, когато преглежда болни и най-вече си мие ръцете. "Понякога нося маска, когато има нужда да нося. Когато съм в болницата и преглеждам, нося маска понякога", посочи Мангъров.

Той отчете, че е прегледал над 50 пациента, които са положителни за COVID-19.

"Нали не си мислите, че в страната са само тези 1300 или 1400 заразени, които се съобщават всеки ден. Ако можехме да тестваме всичките 7 млн. души, щяхме да намираме поне 70 000 – 80 000, които са заразени, пропорционално на процента на положителните тестове, които се установяват", смята доцентът.

По повод контакта му с журналиста Георги Любенов, които се оказа болен от коронавирус след гостуването на доцента в предаване по БНТ, Мангъров отчете, че се е тествал за коронавирус, но не веднага, а на седмия ден.

"Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, ако ми беше казвал, щях да направя много сериозни възражения. Тествах се с антигенните тестове, не са PCR-тестове, не е възможно да е грешен резултатът. Това са тези тестове, които използваме в болницата", уточни Мангъров.

Доцентът уточни, че няма негови близки, които са минали през болестта.

"Това е една вирусна инфекция, което е самоограничаващо се заболяване и това, което трябва да се направи, когато човек се чувства неразположен, е да си остане вкъщи, да си облече пижамата, да пие чайчета и да чака да му мине. Най-много да му се даде една таблетка аспирин.

В 90 и повече процента от случаите в обикновените COVID отделения могат да си стоят и да се лекуват вкъщи, но са там, защото ги е страх, защото се казва, че ако не влезеш в болница, можеш както си стоиш, да тупнеш. Хората сами влизат в болниците и в момента се казва, че всяка болница е длъжна да приема всеки положителен, който иска да бъде хоспитализиран.

Само преди няколко дни беше даден случай на човек, който цяла нощ обикаля по 3 болници и отказват да го вземат и на другия ден, когато му казват, че могат да го приемат, той казва, че не иска, защото бил по-добре", посочи Мангъров.

"Аз съм преглеждал хора вкъщи, точната бройка не си я спомням, но ако човек спазва тези неща… Аз работя с инфекциозни болести от 83-та година насам и не съм се заразил нито от хепатит, нито от менингит", допълни той.

"В инфекциозна болница двата етажа са почти пълни, всеки ден влизам в COVID зоната, често влизам без маска. Важен е личният пример и точно затова го давам, че всички тези безсмислени мерки, като носене на маски на открито – това показва научно и управленско безсилие", заяви още доц. Мангъров.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: