Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ердоган ще украси корицата на новия брой на "Шарли ебдо“
Автор: Екип Ruse24.bg 09:51 / 28.10.2020Коментари (0)602
©
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще украси корицата на новия брой на френското сатирично издание "Шарли ебдо“ в сряда, съобщи редакцията в Туитър, предаде ДПА.

Карикатурата на Ердоган вероятно ще ожесточи войната на думи между турския президент и западните привърженици на свободата на словото, отбелязва БТА.

Във вторник "Шарли ебдо“ публикува в Туитър корицата на следващия брой, на която ще има карикатура на Ердоган, който седи на стол, като повдига полата на забрадена жена и разкрива задните ѝ части. Карикатурата е озаглавена: "Ердоган - той е много забавен насаме“.

Турският президент беше сред най-активните участници във вълната от гняв, която се надигна сред мюсюлманските страни, след като "Шарли ебдо“ реши да публикува повторно карикатури на пророка Мохамед, които разгневиха мюсюлманите преди едно десетилетие. Изображенията на Мохамед са забранени от исляма, а начинът, по който той беше изобразен от френското издание, беше възприет като особено провокативен.

Ердоган обвини френския президент Еманюел Макрон, че насърчава ислямофобията, като позволява публикуването на карикатурите на Мохамед. От своя страна Макрон защити свободата на словото наскоро на погребението на учителя Самюел Пати, който беше обезглавен от екстремист, след като показа някои от карикатурите в "Шарли ебдо“ пред учениците си по време на урок за свободата на словото.

В рамките на размяната на реплики турският президент изрази съмнения в психичното здраве на Макрон, а в отговор Франция извика посланика си в Анкара за консултации. Ердоган също така призова за бойкот на френските стоки.

Кабинетът на Ердоган във вторник остро осъди намерението на "Шарли ебдо“ да публикува карикатури на турския президент, предаде ТАСС. "Антимюсюлманската програма на президента на Франция (Еманюел) Макрон дава своите плодове. Току що "Шарли ебдо“ публикува серия от така наречени карикатури, пълни с презрение изображения уж на нашия президент. Ние осъждаме този отвратителен опит за разпространение на расизъм и омраза.

Така наречените карикатури са отвратителни и лишени от всякаква човешка порядъчност. Те очевидно са продукт на ксенофобска, ислямофобска и нетолерантна културна среда, която явно френското ръководство иска за своята страна“, пише в Туитър директорът по комуникациите на турското президентство Фахреттин Алтун.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: