Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Студентите подкрепят затварянето на дискотеките и дистанционното обучение
Автор: Екип Ruse24.bg 09:53 / 28.10.2020Коментари (0)700
©
Като представители на обучаващите се във Висшите училища в страната и отчитайки драстичното повишение в броя на заболелите от COVID-19  представителите в Национално представителство на студентските съвети, изразяват своята загриженост и съпричастност.

"От началото на пандемията нарастват случаите, в които обучаващи се във висшите училища в страната развиват симптоматика и биват подложени на лечение. Десетки наши колеги от медицинските университети се намират под ежедневен риск от зараза, бидейки доброволци в инфекциозни отделения на болници", съобщават от организацията.

"В обсега на нашето внимание е фактът, че част от сънародниците ни подценяват ситуацията, в която се намираме, а немалка част от тях подкрепят хипотезите за конспиративни теории и обстоятелства, които не кореспондират на видимата действителност.

По официални данни бройката на заразените ежедневно нараства, а най-уязвими се явяват хората, от които най-много се нуждаем в момента - медиците. Към днешна дата над 5 процента от инфектираните в България са лекари и медицински работници, а над 20 загубиха живота си в изпълнение на професионалното си призвание.

Като отговорни млади хора считаме, че не е редно да бъдем пасивни наблюдатели на тези процеси. Отстояваме твърдата позиция, че само чрез разбиране, общи усилия и дисциплина можем заедно да се справим с предизвикателствата, пред които сме изправени. Укоряваме проявите на безотговорно поведение и опитите да се омаловажи обстановката, в която се намираме. Считаме, че е задължение на всеки гражданин, без оглед на лични убеждения и нагласи, да спазва необходимите мерки и да съхранява здравето на останалите.

С оглед на изложените обстоятелства, екипът на Националното представителство на студентските съвети в Република България подкрепя напълно заповедта на министъра на здравеопазването от 27.10.2020г., която включва следните противоепидемични мерки: Преустановяване на присъствения учебен процес във висшите училища;                 Преустановяване на посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

Считаме мерките за необходими с оглед на факта, че нарастването на броя на случаите сред младите хора до голяма степен се дължи на посещението на нощните заведения и клубове, към които до съвсем скоро беше правен реверанс. Логичният ход на събитията изисква на първо време да се ограничат рисковите места, където се наблюдава безконтролно струпване на закрито пространство преди да се премине до рестриктивни мерки спрямо образователните институции. Надяваме се, че взетите мерки ще доведат до нужните резултати, за да можем в най-кратки срокове отново да бъдем в аудиториите и да продължим присъствения учебен процес по един продуктивен и безопасен начин.  

Апелираме всички представители на студентската и академична общност в Република България да бъдем отговорни и да даваме добрия пример на българското общество. Хората на науката следва да бъдем трезви,  здравомислещи и последователни в действията си, за да насочваме обществото в правилната посока.  

Екипът ни изразява своята солидарност с всички медици на първа линия в битката с вируса. Вярваме, че заедно, чрез воля и общи усилия ще преминем през всички трудности, пред които днешният ден ни изправя", завършва писмото на Националното председателство на студентските съвети.

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: