Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мангъров отговори на атаките и разказа - стъпвал ли е въобще в COVID отделение
Автор: Екип Ruse24.bg 10:26 / 28.10.2020Коментари (0)1031
©
Не работя в COVID-отделение, аз съм началник на детската клиника на Инфекциозна болница (СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести "Проф. Иван Киров“), но когато има нужда ходя непрекъснато в COVID отделение. Аз не получавам 1000 лв. върху заплатата, защото аз не съм от така наречените "на първа линия", но аз работя в Инфекциозна болница. Всеки ден ходя там, това е част от болницата.

По този начин доц. Атанас Мангъров започна да шикалкави по повод изнесената по-рано днес новина. Припомняме, че от болницата разпространиха позиция, че доц. Мангъров не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение и не е известно да е участвал в лечението на заразени пациенти.

"Това са глупости и инсинуации, които знам защо ги правят тези. Опитват се да ме дискредитират, защото им казвам неща, които за тях са неудобни. Не е вярно, че не съм влизал в COVID отделение. Какво трябва да представя? Да се фотографирам като влизам ли? Това са глупости. А между другото изпълнителният директор Проф. д-р Татяна Червенякова в момента, в разгара на епидемията, е отпуск", допълни той пред Телевизия "Евроком". От СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров" потвърдиха, че изпълнителният директор Проф. д-р Татяна Червенякова е в отпуск, като може да бъде намерена от понеделник (02.11.2020г.).

"Аз съм ръководител на катедрата по инфекциозни болести, член в състава е и тя. Тя се води проф. към Медицинския университет и съм и разписал молбата за отпуск в разгара на епидемията. Да си вземеш чукалата и да отидеш в отпуск", обясни доц. Мангъров. От Инфекциозната болница коментираха, че не е известно Мангъров да е участвал в лечението на заразени пациенти. "Лечението е, което се провежда на всеки, който е там, в Инфекциозна болница. Там няма да видите човек, който няма поне два антибиотика, независимо от състоянието му. Там се кара по една схема, която за съжаление, въпреки моите усилия не мога да променя. Но с болните, с които аз се занимавам лечението е по съвсем друг начин. Аз лекувам моите пациенти по друг начин", обясни инфекционистът. Преди дни инфекционистът призна пред bTV, че взема по 200 лева за преглед и съветва пациентите си да се лекуват от К-19 с чайчета и супички.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: