Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ето какво съдържа протоколът за домашно лечение при COVID-19
Автор: Екип Ruse24.bg 09:26 / 29.10.2020Коментари (1)847
©
Българските лекари вече използват неофициален протокол за овладяване на симптомите на COVID-19, информира "Труд".

Леките форми на коронавируса се лекуват в домашни условия с коктейл от витамини, цинк, селен и мелатонин. Към минералите и витамините се включва и аспирин, а в някои случаи и противосъсирващи медикаменти, както и хранителни добавки, които влияят положително върху кръвообращението и кръвосъсирването и помагат да се намали вероятността от образуване на тромб, 

Масово при последните случаи на положителни PCR-тестове, но без усложнения, медиците изписват набора от добавки и витамини, като “рецептата" се изпраща на пациента по вайбър или уатсъп.

“До този момент в сериозната литература и в сериозните препоръки по отношение на COVID-19 в нито една от тях не препоръчва с абсолютна сила някоя от всички изброени хранителни добавки и витамини. Ще отделя обаче два продукта - витамин С и цинк. В клинично проучване се коментираше витамин С с високи дози в болнична обстановка. Обичайно на пациентите си в леки, амбулаторни форми без задух, няма пневмония, обикновено препоръчвам витамин С. Въпреки липсата на категорични доказателства все пак препоръчвам и Цинк - при дразнене на гърлото, когато е необичайно и силно", заяви пред “Труд" светилото на пулмолозите у нас проф. Коста Костов, УМБАЛ “Св. Анна".

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Нов черен рекорд: 2 760 новозаразени, 36 души са починали

По думите му хората трябва да внимават с приема на витамин D. “Витамин D има имуномоделираща функция, но при пациент с дефицит на витамин D. Но ние не може да знаем дали пациентът има такъв дефицит, а при коронавирус не може да разкарваме пациента да си изследва витамин D", посочи проф. Костов.

“Нито една хранителна добавка, нито мелатонинът, нито витамините все още не са с доказана роля при лечението на COVID-19", отбеляза още той.

“Всеки лекар има своя опит, всеки лекар има своята интуиция и професионално усещане за индивидуалния пациент, защото медицината е изкуство. Тя не се занимава просто с болестта, а с болестта при конкретния човек", отбеляза в заключение проф. Костов.

Няма стаден имунитет, може да се заразиш и 4 пъти, бях на 5 антибиотика. Това казва д-р Красимир Симеонов, УНГ, председател на Районната колегия на БЛС – Шумен.

"Няма масов имунитет, последните изследвания показват, че 2-3 месеца са антителата. Четири пъти в годината можеш да се заразиш с коронавирус, защото няма да има стаден имунитет. Иначе всеки има право да говори, но то може да е много опасно.

Доколкото знам няма изработен протокол за лечение, а само схеми на отделните болници. За Антистенокардин съм чувал в плевенската схема и се консултирах с колежка-кардиолог от Варна, която работи в Германия. Разбрах, че е отречен. На последния Национален съвет на БЛС, на който бях, колегите решиха да се събере борд от различни специалисти за създаване на единен алгоритъм, но доколкото знам това още не е станало“, каза лекарят.

"При мен всичко започна със силно схващане във врата, не спах две вечери. После се появи температура, болка зад гръдната кост, високо кръвно, кашлица. На 29 септември постъпих в МБАЛ-Шумен с двустранни изменения на белия дроб. Веднага ми приложиха антибиотик Уназин, към него добавиха и Сумамед/Азитромицин. Приемах общо 5 антибиотика, защото при мен нещата се усложниха. Също и венозно Фраксипарин, Парацетамол, антимикотични медикаменти. Десет дни поддържах температура, имах кашлица с храчки до кръв, бях 5-6 дни на кислород. Преляха ми два сака плазма, от които очаквах бързо възстановяване, но то не се получи веднага. Аз съм на 69 г. без хронични заболявания. След 23 дни в болница вече съм изписан и на 30 октомври карантината ми изтича. Сега съм само на пробиотици, Витамин D, хомеопатични лекарства. Загубил съм много мускулна маса. В началото на ноември се връщам в кабинета си да лекувам пациенти“, разказа д-р Симеонов.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: