Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
БФС: Помогнали сме на професионалните клубове със 150 000 лева за PCR тестове
Автор: Стойчо Генов 16:05 / 20.11.2020Коментари (0)1608
©
Във връзка с внушенията и безпочвените твърдения относно ангажиментите на Българския футболен съюз по осигуряване на финансови средства за извършване на PCR-тестове в професионалния ни футбол, държим да внесем следните уточнения:

От началото на извънредното положение на територията на страната до днешна дата БФС е финансирал директно от бюджета си лабораторни изследвания за близо 150 хиляди лева за отборите от Първа и Втора професионална лига, както и за всички национални гарнитури в посочения период. Повече от половината от тази сума (81 240 лв.) e отделена за ежемесечни тестове на футболисти, треньори и служители в професионалните ни клубове. Финансовият ангажимент на централата в това отношение ще продължи до края на настоящия футболен сезон, а - при необходимост - и в бъдеще, съобщиха от БФС.

Напомняме, че тези значителни финансови средства са осигурени абсолютно безвъзмездно и с единствената цел клубовете да бъдат подпомогнати в трудните времена на световна пандемия и икономическа стагнация. Не на последно място тази подкрепа осигурява възможност на отборите от професионалния футбол да спазват разпоредбите на Министерството на младежта и спорта за извършване на тестове за COVID-19 на месечна база във всички състезания и турнири в професионалния спорт.

Спекулациите, че финансирането на лабораторни изследвания може да бъде "приспадано“ от глобите, налагани за дисциплинарни провинения на клубовете, са напълно несъстоятелни – по простата причина, че средствата от тези глоби не постъпват в бюджета на БФС, а се отчисляват от сумите за телевизионни права за всеки клуб в края на съответния сезон.

От друга страна, Българският футболен съюз гарантира, че стриктно следва протокола на здравните власти и на Министерството на младежта и спорта, както и препоръките на Медицинската комисия, според които футболна среща от професионалния футбол може да бъде отложена при доказани поне 10 положителни PCR-теста за COVID-19 на футболисти с действащи професионални договори в един от двата отбора. Съответните проби подлежат на проверка и се протоколират от Медицинската комисия към централата. В тази връзка приемаме всички обвинения в тази посока за абсолютно безпочвени и спекулативни.

В заключение държим да подчертаем още веднъж твърдия ангажимент на БФС да осигури максимално защитена среда за провеждане на двубои в българския футбол в условията на пандемията от COVID-19. Опазването на здравето на всички участници във футболния процес винаги е било изключителен приоритет за ръководството на футболната централа и в това отношение ще продължат да се полагат максимални усилия и в бъдеще, се казва още в официалното съобщение на футболната ни централа.
Още по темата: общо новини по темата: 160
25.05.2021
12.05.2021
10.05.2021
08.05.2021
07.05.2021
28.04.2021
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: