Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Анастас Попдимитров: Културните дейци пострадаха в кризата заради липсата на отношение от държавата
Автор: Екип Ruse24.bg 10:03 / 04.12.2020Коментари (0)1033
©
"В европейските парламентарни държави министър-председателите постоянно са в парламента и в диалог с опозицията обсъждат мерките, които трябва да се приемат и разходите, които трябва да се направят. В България е живо приключение да поканиш премиера Борисов в Народното събрание в парламента - той от една година не е идвал“, така народният представител от ПГ на "БСП за България" Анастас Попдимитров коментира пред България On Air отхвърленото от парламентарното мнозинство предложение на левицата да бъде изслушан премиерът Борисов по темата с ковид ваксините.

"Днес в парламента влезе едно решение, с което той да даде мандат на правителството да води преговори и да подписва договори за внос на ваксини. А всичко това вече е свършено - преговорите минаха и договорите са сключени. България ще внася четири ваксини за Covid-19. Но аз искам да попитам, защо не се обсъжда българската ваксина, която е на самия финал, както са и другите ваксини? На този въпрос и на много други можеше да даде отговор Борисов, но на негово място дойде здравният министър, който не даде отговор на нито един наш въпрос. И няма как да го направи, защото не той е човекът, който е водил преговори с Брюксел и не той е човекът, който е подписал договорите за тези ваксини", каза още социалистът.

Попдимитров припомни, че в парламента управляващото мнозинство е отхвърлило предложението на БСП ваксините да са безплатни и доброволни. "Те сега казват, че ще бъдат, но защото тогава отхвърлиха нашето предложение това да бъде прикрепено към гласуваното решение? Няма да е за първи път да обещават нещо сутринта, а след обяд да твърдят нещо съвсем друго", усъмни се депутатът от левицата.

Като човек на изкуството и директор на театър, той коментира приетия наскоро бюджет на Министерството на културата: "Бюджетът за култура на държавата е увеличен с 10%, което е увеличението за работните заплати. Само че една голяма част от работещите в областта на културата не са на твърда заплата и  затова това увеличение няма да се отрази на доходите им, а ще бъде преразпределено - където прецени министърът".

По думите на депутата от левицата безидейната политика на държавата в областта на културата е проличала и при антикризисните мерки за хора със свободни професии.

"В Европа по време на пандемията самоосигуряващите се свободни творци не излязоха от домовете си, каквато беше целта на мерките, а получиха безвъзмездна финансова помощ по банковите си сметки. В България им се предложиха едни кредити, на чиито сложни изисквания на всичкото отгоре много малка част от хората отговарят",  изрази възмущението си в ефира на България On Air Анастас Попдимитров.

Още по темата: общо новини по темата: 11878
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: