Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Световноизвестната Соня Йончева открива сезона на Миланската скала с Пласидо Доминго
Автор: Екип Ruse24.bg 13:20 / 07.12.2020Коментари (0)801
©
Гала концерт с участието на някои от най-добрите оперни гласове на нашето време – Пласидо Доминго, Йонас Кауфман, Хуан Диего Флорес, Елина Гаранча, Соня Йончева – ще открие новия сезон на "Ла Скала“ на 7 декември. Събитието с откъси от прочути произведения ще бъде излъчено по телевизия RAI. В салона публика няма да има. 

Датата 7 декември в календара на оперния театър бе запазена за премиерата на "Лучия де Ламермур“, но бе отменена поради ограниченията, наложени от италианското правителство във връзка с Ковид-19. Италианските театри и киносалони получиха разрешение да работят на 3 декември. Извън галата, календарът за декември на "Ла Скала“ остава празен.

Общо 31 оперни певци ще излязат на сцената. Соня Йончева ще изпълни песента "La mamma morta“ от операта "Андре Шение“ от Умберто Джордано. Най-популярната интерпретация на парчето е на Мария Калас, популярна е също от саундтрака на филма "Филаделфия“ и озвучила сцена от филма "Призрак в доспехи“. В програмата влизат още популярни творби на Верди, Пучини, Доницети, Вагнер, Бизе, Росини и др.

Ще участват още оркестърът на театъра, хорът и балетът. Певците на сцената ще влязат в ролята и на разказвачи.

Диригент на концерта е Рикардо Чайли. Костюмите са на милански моден дизайнер, чието име засега се пази в тайна.

Концертът има за цел да разпространи "послание за надежда“, докато пандемията продължава да се разпростира, казва Доминик Мейер, генерален директор на институцията, в пресконференция, предавана онлайн.

Откриването на сезона на "Ла Скала“ винаги се е случвало с оперни заглавия, които се очакват с нетърпение от цяла Европа. Някои италиански оперни театри все пак провеждат представления на сцената си, други правят концертни изпълнения на оперни спектакли – но без публика, с излъчване по телевизията или онлайн. Според Мейер поставянето на "Лучия де Ламермур“ крие рискове за здравето не само за публиката, но и за солистите, оркестъра и хора.

Хорът на "Ла Скала“ е основната причина Ковид-19 да се разпространява в институцията – 43 хористи са дали положителна проба за вируса. 18 души от оркестъра са се разболели миналия месец.

"Не може да поставяме спектакли, рискувайки здравето на нашите служители – казва Мейер. – Ние поемаме по друг път. Правим галата от необходимост и опитваме да направим нещо, което никога досега не е правено. Ще бъде изключително.“

Концертът ще бъде заснет от RAI, но ще се излъчва още в Германия, Франция и други френско- и немскоговорящи държави. В Америка, Австралия, Африка, Испания, Португалия, страните от Северна Европа, Турция, Албания ще може да се гледа на платформата "Медичи.тв“, включително и у нас. Може да се гледа и по "Арте тв“ в държавите, в които каналът има покритие. Излъчване се планира и по "ТВ Култура“ (Русия), MTVA (Унгария), RTS (Сърбия) и др.

Още по темата: общо новини по темата: 2352
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: