Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българин от Китай: Тук моловете са претъпкани
Автор: Екип Ruse24.bg 10:29 / 08.12.2020Коментари (0)668
© АP
В Китай все още няма обявен единен национален план за ваксинация. Вероятно всяка област ще взима самостоятелно решение, но това е обяснимо защото все пак това е голяма страна. Това коментира в сутрешния блок "Денят започва" Тодор Радев, журналист в радио Пекин.

Ваксинацията ще прочете на три етапа, в зависимост на степента на риск. Най-напред са хората на първа линия - служителите в болниците, митниците... Във втория етап ще бъдат включени високо рисковите групи - възрастни хора, деца, хора с хронични заболявания. През третия етап ще се ваксинират останалите хора.

Още през октомври в град близо до Шанхай е започнала вид пилотна програма за масова ваксинация. Ваксината се поставя в две дози в интервал от 14 до 28 дни и струва около 100 български лева, обясни още журналистът.

Китайската здравна каса е съобщила, че няма възможност да покрие финансовата стойност за всички, така че ваксинацията няма да е безплатна.

Китай работи изцяло върху свои разработки на ваксина, като очакванията са капацитетът да достигне до 1 млрд. дози догодина. Предимството на китайската ваксина е, че за разлика от тези на "Пфайзер" и "Модерна" не е нужно да бъде съхранявана при много ниски температури, което прави транспортирането ѝ много лесно, обясни още Радев.

Кметът на Ухан действително си подаде оставката, но тя не беше приета. Отстранени от длъжност са секретарите на партийните организации в Ухан и Хубей, срещу един от тях са повдигнати обвинения, но те не са само заради пандемията, потвърди българският журналист.

В Китай много се акцентира върху употребата на традиционната китайска медицина, свързана с билкови лекарства, особено при хора, които нямат силно изразени симптоми. Предполагам, че на тази основа ще се появят лекарства, смята Радев.

Хората вече се върнаха към нормалния си начин на живот, включително в Пекин. Например, един от моловете тук беше пълен до краен предел вчера, училищата също са присъствени, практически вече никой не работи онлайн, сподели още Радев.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: