Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Биляна Дудова отново е №1 в Русе, вижте всички призьори
Автор: Стойчо Генов 13:39 / 03.02.2021Коментари (0)1024
За трета поредна година състезателката по свободна борба от клуб "Юнак-Локомотив“ Биляна Дудова стана Спортист №1 на Русе за годината. Освен с награда от кмета на Община Русе тя беше удостоена и със знака на областния управител Галин Григоров. Отличието й се връчва за съществен принос към развитието на спорта в региона.

Припомняме, че тя е вицешампион при жените на последното европейско първенство по свободна борба, а също така и балкански шампион и световен вицешампион. Богатата й колекция от всевъзможни постижения в сферата на спорта се допълва и от още множество европейски и национални титли.

Второто място отиде при европейския и държавен шампион по бокс Радослов Росинов, който е представител на "Боксов клуб Русе“.

Челната тройка беше допълнена още от щангиста на "Тежкоатлетически спортен клуб – Русе“ Стилян Гроздев. Той е държавен шампион по вдигане на тежести, а през изминалата година спечели и титлата на олимпийския квалификационен турнир в Малта.

Четвъртото място беше отредено за Юлияна Янева от спортен клуб по борба "Юнак-Локомотив“, като тя е завоювала шампионската титла на турнира по свободна борба за Световната купа в Белград, а същевременно е и държавна шампионка.

На пето място се класира състезателката по лека атлетика от "Спортен клуб Дунав“ Инна Ефтимова, която е балканска шампионка за жени на 200 метра, втора на 100 метра, сребърна медалистка с щафетата на България на 4 по 100 метра и държавна шампионка.

Шестата позиция в престижната класация беше за състезателя по вдигане на тежести на "Тежкоатлетически спортен клуб – Русе“ Ангел Русев. Той е държавен шампион по вдигане на тежести и втори на международна квалификация за квота за олимпийските игри в Токио.

Седми пък стана борецът от СК по борба "Юнак-Локомотив“ Ахмед Батаев. Той е бронзов медалист от турнира за Световната купа за мъже в Белград, както и държавен шампион.

На осмо място се класира състезателят по свободна борба Георги Вангелов, спортист на СК по борба "Юнак-Локомотив“, който е пети на европейското първенство за мъже, бронзов медалист от турнира за Световната купа в Белград и също така държавен шампион по свободна борба.

Девети се оказа лекоатлетът Християн Стоянов, състезател на спортен клуб по лека атлетика "Дунав“. Християн е държавен шампион по лека атлетика и най-добър състезател у нас сред всички спортисти с увреждания през 2020 година.

На десето място остана състезателят на спортен клуб по академично гребане "Локомотив“ Лазар Пенев. Той завърши пети на европейското първенство за младежи до 23 години и също така е и държавен шампион по академично гребане.

По традиция беше дадена и една награда за най-добър състезател в приложните спортове. Тя беше връчена от областния управител Галин Григоров на младия авиомоделист на "Спортен модел клуб ПРИСТА“ Валентин Хасърджиев, който е сребърен медалист от националния шампионат по авиомоделизъм.

Очаквано треньор на годината стана отново наставникът в клуба по вдигане на тежести "Тежкоатлетически спортен клуб-Русе“ Радослав Атанасов. С отбор на годината пък бяха отличени плувците и треньорите от Клуб по плувни спортове "Локомотив“, които през изминалата година извоюваха 21 златни, 37 сребърни, 42 бронзови медала, 4 отборни купи и 1 комплексна купа в различни състезания от спортния календар на страната.

Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, а за доброто настроение на присъстващите се погрижиха Ина Григорова от вокална група "Приста“ към Младежкия дом в Русе, която изпълни песента "Вода“, Боряна Борисова от Вокално студио за поп и джаз пеене "Икономов“ при ОМД Русе, с песента "След дъжда“, както и Екатерина Пенева от Вокална група "Слънце“ с ръководител Наталия Константинова към Общински детски център за култура и изкуство с изпълнението на незабравимата "Страхотен ден“.

Сред официалните лица на церемонията бяха още кметът на Община Русе Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-кметовете, началникът на Регионалното управление на образованието и общински съветник д-р Росица Георгиева, председателят на Общинската комисия по младежта и спорта Пламен Рашев, директорът на спортното училище "Майор Атанас Узунов“ Деница Великова, директорът на Общинско предприятие "Спортни имоти“ Борислав Рачев, както и главният редактор на вестник "Утро“ г-н Младен Любенов.

По традиция десетката на спортистите в Русе се избира от спортни журналисти в анкета на вестник "Утро“ и със съдействието на Общината.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: