Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Областният награди топатлет от Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 15:01 / 26.02.2021Коментари (0)1789
©
Топатлетът Венелин Георгиев беше удостоен с грамота на областния управител Галин Григоров за съществен принос към развитието на спорта в Русе и региона. Също така той получи и специално направена статуетка с послание от Григоров. Поводът е, че момчето, което скоро ще навърши 20-та си годишнина беше избрано за любимец на феновете на списание "Атлетика“. Припомняме, че Венелин Георгиев спечели балканската титла на 200 м за юноши и девойки под 20 години в Истанбул на 13 септември миналата година с личен рекорд 21.29. Георгиев бяга общо 4 пъти под 21.60 на 200 м през 2020-а. 19-годишният атлет постигна на по-късите спринтове 7.00 секунди на 60 м и 11.04 на 100 м, а заедно с щафетата 4х100 м на България на балканския шампионат за мъже и жени регистрира 40.71.

Венелин подсказа за големите си възможности в спринта още през 2019-а, когато достигна до полуфинал на 200 м на европейското първенство за юноши и девойки под 20 години в Бурос, Швеция.

Момчето е възпитаник на МГ "Баба Тонка“, а сега е студент по изкуствен интелект в Лондон. Споделя, че още от малък му харесва да бъде физически активен, а конкретно с лека атлетика започва да се занимава от преди малко повече от 3 години. Нещата се случват по-скоро случайно. Оказва се, че в часовете по физкултура той показва най-добри резултати от целия випуск при бягането. Постепенно започва да се интересува все повече от тази дисциплина и така в един момент се обръща към Енчо Василев, който е треньор по лека атлетика в гимназията. След това участва в състезание в Сливен, като отборът става първи на щафета и трети в крайното класирани. Няма как да не бъде отбелязано още, че по време на споменатите по-горе личи рекорди треньор му е била д-р Венета Симеонова.

Венелин беше награден и от Антон Бонов, който е издател на списание "Атлетика“, а също и представител на Българската федерация по атлетика. Разликата в получените гласове между първото и второто място в десетката на феновете е 900 гласа. Младият талант е получил подкрепа от 2900 души.

В най-скоро време се очаква да стартира поредна инициатива, която да даде възможност на младите таланти от област Русе да развият потенциала си в този спорт. Става дума за възможност за тренировки в клуб "Локомотив“, като на 10-те най-добри деца имат шанса да представят региона на национален маратон през есента, който ще се проведе в Кюстендил. Треньор на децата ще бъде лекоатлетката Лора Атанасова. Идеята ще се осъществява с подкрепа и на други институции, както и с тази на Министерството на младежта и спорта.

На събитието, което се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, присъстваха лично още Евгени Игнатов и Елеонора Гурбанова, която е представител на ресорното ведомство.

Припомняме, че Русе е дал много на родната атлетика. Именно русенецът Христо Марков е най-добрият атлет в историята на страната. Той е единственият олимпийски шампион на България в тази дисциплина. Отново русенец се оказва и най-добрият бегач в страната за всички времена – Евгени Игнатов. Той поставя национални рекорди в дистанциите от 1500 до 10 000 метра, които вече повече от 30 години не са подобрени. Анелия Нунева пък е българката с най-много резултати под 11 секунди на 100 метра.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: