Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Служител в румънска болница: При нас се убиват пациенти с коронавирус
Автор: Екип Ruse24.bg 11:18 / 09.03.2021Коментари (0)979
© AP
В. "Ромъния либера" пише днес за потресаващ случай в град Сибиу, където прокуратурата се е самосезирала след твърдения на бивш служител на Окръжната болница за спешна помощ, който разказал, че пациенти с COVID-19 в интензивното отделение на болницата са били убивани. Свидетелят, който е работел в отделението за интензивна терапия, твърди, че самият той също е убивал хора. Свидетелят е пожелал да остане анонимен.

Главният прокурор в прокуратурата към трибунала на Сибиу Йон Вещемян е заявил пред агенция Медиафакс, че е образувано дело за убийство в Окръжната болница за спешна помощ в Сибиу.

"Засега сме се самосезирали служебно за извършване на престъплението убийство. Разследването се води срещу неизвестен извършител", каза Вещемян.

Разследването е стартирало въз основа на разказаното от бивш служител в интензивното отделение на болницата за местната медия "Турну Сфатулуй". Той твърди, че пациенти в тежко състояние с COVID-19 са били връзвани за ръцете и краката, игнорирани от медицинските кадри, давани са им успокоителни и по този начин пациентите умирали от задушаване.

"Да, убиват се пациенти. И аз съм убивал хора, защото работех там. Въпреки че с всички сили опитвах да направя всичко възможно да не поставям инжекции с успокоителни", цитира в. "Ромъния либера" казаното от свидетеля.

Румънските вестници съобщават, че в страната са потвърдени два случая на бразилския вариант на коронавируса. Става дума за двама мъже от Букурещ, като при единия не може да бъде уточнен източникът на заразяване. Мъжът е на 38 години, от Букурещ, има съпътстващи заболявания, но не е пътувал и не е имал контакт с потвърден случай на COVID-19. Другият заразен с бразилския вариант е на 57 години от Букурещ, също има придружаващи заболявания, но се предполага, че се е заразил от свой колега. Националният институт за обществено здраве продължава епидемиологичната анкета, посочва вестникът.

Здравните власти обмислят затягане на ограниченията на национално равнище след увеличението на случаите на заразяване, като една от мерките може да бъде удължаване на карантината през нощта, която ще започва от 22,00 ч., вместо от 23,00 ч., съобщава "Адевърул". Премиерът Флорин Къцу предупреди, че нещата ще се влошат, ако румънците не спазват здравните препоръки и правила, а специалистите предупреждават, че развитието на епидемията ще бъде брутално, пише вестникът. "Адевърул" посочва, че интензивните отделения на болниците са пълни и цитира лекари, според които допълнителните ограничителни мерки са необходими, защото ситуацията с новите случаи е много тежка.

Премиерът Флорин Къцу заяви вчера, че е поискал от националния координатор по ваксинационните дейности и от министъра на здравеопазването да ускорят третия етап по имунизация. Този месец Румъния очаква да получи 2,6 милиона дози ваксина, което е повече от първоначално очакваното, пише още "Адевърул".


Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: