Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ицко Финци празнува 10 години от сватбата с млада булка, 88-годишният актьор се радва на 4-годишната си щерка
Автор: Екип Ruse24.bg 12:02 / 10.05.2021Коментари (0)1044
©
"10 години след сватбата с Лиза още съм влюбен в нея. На 22 май ще отбележим деня с разходка, ще си говорим за новите неща - лекциите, които водим с нея по интернет, ще мечтаем като всеки друг път. Щастлив съм много“. 

Думите са на големия актьор Ицко Финци, който само преди дни навърши 88 години. И за него, и за жена му Лиза Боева, която е на 42 години, любовта е изненада, но и най-висшето благо, както се изразява Финци. "Често си говорим, че не вярваме в това, което се нарича "втори шанс“, "трети шанс“. Всеки път е различно, всяка ситуация е различна“, смята Финци. 

Историята на любовта им тръгва от амбициозния студентски проект на Лиза Боева, чийто ментор е проф. Георги Дюлгеров. "Мегаломански беше“, шегува се Лиза. Тя включила в него дузина известни актьори. Дюлгеров прегледал листата и се пошегувал: "Можеше да включиш и Ицко Финци“, за да й даде знак да не се увлича.

Знайно е, че Финци е изключително внимателен към ангажиментите, които поема. Но Лиза се амбицирала. И наистина поканила Финци за своя студентски проект - нещо, което никой дотогава не бил успял да постигне. Защо Финци приема? Споделя, че сценарият го заинтересувал, а и много се впечатлил от Лиза. И ето, години след това двамата са семейство. Малката Матилда е нещото, което ги свързва най-силно. Тя вече е на 4 години. 

"Когато Сами беше хлапе, аз бях денонощно зает със снимки, със спектакли. Не успях да споделя детството му. Сега с Матилда е различно. Виждам едно малко човече, което навлиза в живота ми и аз му помагам, доколкото мога“, споделя Финци.

Синът му Самуел от пианистката Гина Табакова е световноизвестен актьор, с изключителна кариера в Германия. Разделят се с Гина, когато Сами е на 13 години. Наследникът на Ицко е 13 години по-голям от настоящата му съпруга и 51 от сестричката си. Именно заради пропуска във възпитанието на сина си Финци днес е постоянно до момиченцето си Матилда, кръстено на майка му. В началото на месеца тя навърши 4 години. 

"И тя е тръгнала да се развива в света на изкуството, към балета. Много обича класическия балет. Става все по-смела и във въртенето, и в подскоците“, горд е таткото.  Той сам се впуска да е партьор на малката в света на балета, който тя учи в частна школа, пише "Минаха години". 

"Дойде момент, в който аз трябваше да й партнирам като принц Дезире или като Франц, или като лешникотрошача, да вземам на ръце, да я издигам по много пъти и плавно да я спускам на земята“,разкрива момент от изграждането на дъщеря си като балерина Ицко. Той е толкова всеотдаен, че е готов да прави балетни поддръжки на малката принцеса и да върти пируети до замайване, само и само тя да е щастлива.

Още по темата: общо новини по темата: 2352
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: