Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Направиха Мира Добрева обикновена репортерка
Автор: Екип Ruse24.bg 12:56 / 21.06.2021Коментари (0)926
©
Страшен удар от шефовете си в Българската национална телевизия е понесла тези дни една от най-големите звезди там – Мира Добрева. От водеща на публицистичното предаване "Питай БНТ" тя е била понижена до обикновена репортерка.

Предаването "Питай БНТ" бе спряно в средата на този месец заради Европейското първенство по футбол. Публицистичното шоу по принцип се излъчва всеки четвъртък от 21 часа, след централната емисия "По света и у нас". В момента обаче в този часови пояс държавната медия предава пряко мачовете от първенството, както и дискусионни студиа, които рязко вдигат нейния иначе сравнително скромен рейтинг. Ето защо "Питай БНТ" е излязло в предсрочна лятна ваканция, като се очаква да се завърне в ефир най-рано през септември.

Ръководството на телевизията обаче не било склонно да пуска екипа в толкова дълъг отпуск, казаха пред "Уикенд" добре запознати източници. Ето защо на Мира и колегите й е било предложено да работят в други предавания през трите летни месеца. Вместо обаче да й търсят място като водеща, за Мира е било решено да бъде свалена до основното и в същото време най-ниско стъпало за един журналист – репортерското. 

Според клюката, Добрева е била смъртно обидена на решението да я направят репортерка при положение, че вече гони 50 години, има собствен сайт, неделно предаване, което продуцира ("Отблизо"), че даже вече може да се похвали и със собствена книга, която е същински бестселър. Тя на практика е една от малкото истински звезди, които все още работят в БНТ.

Блондинката никога досега не е била обикновена репортерка. Дори когато преди близо 30 години за първи път застава пред камера – в Нова телевизия, заради добрия външен вид я слагат и да води новинарските емисии. Малко по-късно се мести в БНТ отново като водеща на новините, а репортажи прави само между другото.

След години на върха за нея било истински шок да чуе, че трябва да вземе микрофона и да започне да се труди като всеки редови служител в телевизията. По-големият проблем обаче ще бъде, ако наесен се окаже, че "Питай БНТ" няма да се върне в програмата. Тогава водещата най-вероятно ще трябва да продължи да се труди безславно над обикновени репортажи – нещо доста под позициите, които от години си е извоювала. 

Въпреки всичко Добрева се е опитала да приеме с достойнство понижението в длъжност. Вместо да се оплаква и да обвинява, тя реши да предприеме друга тактика – да благодари демонстративно, че й е дадена възможност да работи като репортер, вероятно очаквайки някой друг да се възмути, че такава голяма звезда е свалена толкова ниско – нещо, което към момента не се случва. "Да съм репортер е най-голямото ми удоволствие. И предизвикателството, което истински ме вълнува!", твърди водещата.

Според запознати, тези думи не са искрени, а целят да покажат на ръководството на телевизията колко над нещата е Мира.Само преди година Добрева официално обяви, че напуска телевизията, за да прави собствен сайт и да пише книга. Няколко дни по-късно тя се върна на работа, тъй като бе специално поканена да води "Питай БНТ" на мястото на първата водеща на предаването – Нора Шопова. Последната не се справи с работата там и бе преместена в спорта.

Още по темата: общо новини по темата: 2352
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: