Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Проф. Петров: Задължителна ваксинация за тези, които не са се срещали с вируса
Автор: Екип Ruse24.bg 09:12 / 02.07.2021Коментари (0)1539
© БГНЕС
"Сигурен съм, че трябва да бъдем подготвени. Случайността или късметът ни дават шанс в този гратисен период да се подготвим максимално добре", заяви кардиологът проф. Иво Петров пред "Денят ON AIR".

Лекарят е категоричен, че този период трябва да бъде използван от всички да се подготвят по-добре отпреди.

"Не знам дали поради този добър стаден имунитет или поради други причини, явно не е заради ваксинацията, България стои много добре. Изключително малък е процентът на колегите, които са се ваксинирали. Това са хората, които са поставени под най-голям риск, вярно е и обраното - те поставят под риск пациентите си, когато не са ваксинирани", подчерта той.

Относно това дали са зачестили случаите на миокардит, проф. Петров информира, че със сигурност има случаи, но не са повече. Кардиологът добави, че след поставяне на ваксина има усложнение, както и че повечето препарати предизвикват някакви странични реакции, които са включително и възпалителни.

"Като отговорност към себе си и към семейството си не е правилно да не се предпазваме. Данни от вчера показват, че започва да се разпространява Делта вариантът. Защитата от сегашните ваксини не е чак толкова висока при него. Тези, които не са преболедували Ковид-19, задължително трябва да се имунизират, за да намалим обсега на вируса", обясни кардиологът за Bulgaria ON AIR.

"Направихме статистика, която е по-добра от националната. При нас 67% от медицинския персонал са се ваксинирали, което не е малко. Ако калкулираме едните с другите, се получава 80% защитеност. В нашата болница наложихме строго практиката за ваксинирането. Призовавам колегите, които не са го направили, да го направят, защото е в техен интерес", уточни проф. Петров.

Относно това как се отразява Ковид-19 на сърцето на тези, които са го преболедували, кардиологът каза, че реакцията на нашия организъм е многолика, както и че има известен процент от хората, които го преболедуват с тромботични и възпалителни промени.

Проф. Петров добави, че трябва да бъдем готови да се борим с болестта както с медикаментозни, така и с технологични средства.

Кардиологът е на мнение, че броят на починали не е толкова голям, както и че здравеопазването ни не е лошо и сравнено с много други европейски е добро.

"Надявам се в един момент да се разберем да има рационалност. Много пъти сме си говорили, че не трябва да имаме огромно количество болници, а по-малко болници, но с по-големи възможности. Трябва да имаме по-бързо въвеждане на новостите в областта на терапията", категоричен е медикът.

Още по темата: общо новини по темата: 11879
22.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: