Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Нападнаха жестоко бащата на близнаците Хасан и Ибрахим: Една излишна дума можеше да доведе до фатален край
Автор: Екип Ruse24.bg 16:41 / 08.07.2021Коментари (1)938
©
Група роми нападат и блъскат бащата на талантливите близнаци Хасан и Ибрахим. За щастие, Денис Игнатов се разминава без сериозни наранявания, но е силно стресиран от неприятната случка. Мъжът работи като фелдшер във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ "Шумен" в Каолиново. Във вторник вечерта получават сигнал за жена в безсъзнание в селото.

"Когато пристигнахме, хората веднага започнаха да се държат агресивно и да ни обиждат с шофьора, защото сме били закъснели. Истината е, че когато получихме обаждането, оказвахме първа помощ на жена, нажилена от голям брой пчели. Това ни отне 10-15 минути. Отделно ни трябваше около половин час, за да стигнем до Пет могили, тъй като разстоянието е 30 километра", разказа пред "България Днес" Игнатов.

Още в първите секунди след пристигането той осъзнава, че положението е тежко. "Хванаха ме за яката и започнаха да ме дърпат. Буквално се залепих за една стена, тъй като не знаех какво могат да ми направят и така исках да се предпазя. Знам, че в такава ситуация една излишна крачка, една излишна дума и една излишна реакция може да доведе до фатален край. 

Без проблем някой можеше да ме прободе с нож и после никой нямаше да може да разбере кой от тълпата го е направил. Казвах им да ме оставят да си свърша работата, а те само крещяха и обиждаха. Много неприятно ми стана, когато един възрастен човек се обърна към група от младежи: "Нека да влезе да види болната, а когато излезе, вие знаете какво да го правите". Бях много разочарован и му отвърнах: "Затова ли ни викате - за да ни биете?".

Когато Игнатов отива при жената, заради която е повикан, вижда, че тя е в съзнание. "Кръвното й беше 130/90, пулсът й беше перфектен. Оказа се, че ни викат за едно мерене на кръвно, докато други хора вероятно в този момент имат истинска нужда от нас", каза още пред вестника бащата на Хасан и Ибрахим.

И когато Игнатов си мисли, че нещата са приключили, излиза навън и вижда нова грозна сцена. "Бяха отворили вратите на линейката и дърпаха шофьора, за да го извлекат навън. Човекът толкова се притесни, че вдигна кръвно над 200. Беше много тежка вечер, животът ми минаваше пред очите като на кинолента. За съжаление, такива инциденти има почти всяка седмица. И си казвам, че няма да им обръщам сериозно внимание, защото си докарвам допълнителен стрес. Имало е случаи в миналото, в които са ми вадили ножове. При едно посещение мъж ми каза:

"Ако не излекуваш майка ми, убивам те тук!". В такива моменти трябва една особена деликатност, за да си тръгнеш жив. Лошото е, че в цялата страна има такива инциденти", споделя Игнатов. И допълва: "Няма да ме откажат от работата си, ще продължа да лекувам! Щастие е, че съм жив и съм заедно с моите момчета. Гледам ги как свирят и им се радвам. Но трябват наказания, сериозни наказания. И едва тогава нападателите ще се уплашат и ще спрат да го правят".

От областната дирекция на полицията в Шумен потвърдиха за инцидента, като посочиха, че фелдшерът и шофьорът са станали обект на агресия. "Искам да благодаря на полицаите, че реагираха бързо и скоро след като подадохме сигнал, вече бяха на място. След това писахме показания и се надявам да има последствия за агресорите", коментира героят в бяла престилка. Извършва се проверка за наличие на данни за престъпление - хулиганство.

"Опасно е, има риск, но никога не съм си мислел да се откажа и да си тръгна. Така възпитавам и децата си - започнеш ли нещо, трябва да се бориш докрай", завърши Игнатов, който работи като фелдшер от повече от 20 години в Спешна помощ - Шумен. Също така от началото на пандемията неизменно е на първа линия и дава 12-часови дежурства в битката с коварния вирус.

Още по темата: общо новини по темата: 2352
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.07.2021 г.
0
 
 
Ей такива мангасари ги оставяш да пукнат и това е, не се отзоваваш като разбереш къде те викат... И всички лекари да се въоръжат и да им се даде право да стрелят на месо без последствия.. Даже награда да им дават за отстрелян циганин
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: