Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Гешев: Нищо от това, което казва г-н Рашков, не е вярно
Автор: Екип Ruse24.bg 12:11 / 16.09.2021Коментари (0)603
© БГНЕС
Според главния прокурор Иван Гешев има риск за защитата на свидетелите срещу мафията."Посочили сме рисковете, надяваме се да не се случат. В НС казах, че отговорността няма да се носи от прокуратурата. Отговорността от момента в който влезе законът, е в изпълнителната власт, в лицето на министъра на правосъдието. Аз съм свикнал от 1994 година под реформа да се разбира унищожаване на работещи структури. Това не е новина за мен", коментира той пред журналисти в София на площад "Бански".

 

Главният прокурор присъства на откриването на бюст-паметника на американския президент Удроу Уилсън, наричан още "Спасителят на България", предава БНТ.

"Точно това е проблемът със защитата на свидетелите, това че законът е писан на коляно, с бързане. Този закон, заедно със закона за бюджета, е най-важният закон в държавата. Защото така се оказва - в последните часове на Народното събрание се приема закон, с който се мести Бюрото по защита от една структура в друга", допълни Гешев.

Вчера служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че главният прокурор е иззел старо разследване срещу бивш министър на ГЕРБ.

"За г-н Рашков ще кажа, че аз уважавам българските институции. Избягвам да коментирам, защото войната в българските институции, обикновено плащат с цената на бум на престъпността българските граждани. Както на всички стана известно, обикновено нищо, което казва г-н Рашков, не е вярно", заяви Гешев.

Той коментира още, че не се интересува от това какво ще се случи с охраната му, след като беше приет новият закон за НСО.

"Прочетох в някои сайтове, че ще се приемат закони срещу прокуратурата и срещу Гешев. Надявам се това да не е така", каза той.

Според него това би било много тъжно за върховенство на правото, за демократичните ценности и за държавността в България.

"Може би е символично, че в днешния ден, по инициатива на Асоциация на прокурорите се открива паметник на приятеля на България, 28-ия американски президент Удроу Уилсън, за който съм сигурен, че не много българи знаят. Те трябва да знаят, че може би благодарение на него и на други хора България съществува в сегашните си граници", коментира Гешев откриването на паметника.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: