Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Страхотен Димитър Кузманов направи фурор на Sofia Open, победи №61 в света
Автор: Стойчо Генов 22:05 / 28.09.2021Коментари (0)635
©
Рекордьорът на България по победи за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов - Мико изигра феноменален мач в тенис турнира от сериите АТР 250 "Sofia Open", който е с награден фонд 481 270 евро. 

Пловдивчанинът, който е №228 в световната ранглиста, се класира за втория кръг след изключителна битка, продължила 3 часа и 4 минути в зала "Арена Армеец".

Нашето момче направи обрат и победи с 6:7(4), 7:6(3), 6:2 италианеца Лоренцо Музети (№61 в света). 19-годишният Музети достигна до 1/4-финал на тазгодишния "Ролан Гарос", където поведе с 2:0 сета на световния №1 Новак Джокович (Сър), преди да отстъпи с 2:3 сета. Димитър Кузманов пък постигна първата си победа на Sofia Open при шестото си участие.

Във втория кръг Мико ще играе с Камил Майхжак от Полша (№125), заменил в последния момент като "щастлив губещ" четвъртия поставен Александър Бублик.

Кузманов започна великолепно срещата и поведе с 3:0. За съжаление Музети успя да върне пробива за 2:3, а след това изравни на 3:3. 19-годишният Музети стигна до нов брейк за 5:4 и сервира за спечелването на първия сет. Мико обаче не се предаде и върна пробива за 5:5.

Двамата тенистисти взеха следващите си сервис подавания и така се стигна до тайбрек. В него Музети поведе с 6:1 точки и от четвъртата си възможност спечели първата част.

Във втория сет играта продължи да бъде изключително равностойна. Двамата тенисисти не допуснаха пробив, а Мико успя да отрази шест точки за брейк. От своя страна Кузманов имаше две възможности за пробив при 5:5, но не успя да се възползва. В тайбрека Музети поведе с 2:0 точки, но Мико спечели следващите пет разигравания. Кузманов поведе с 6:3 и още от първата си възможност изравни сетовете.

Мико стигна първи до пробив и то нула в третия сет за 4:2. Кузманов затвърди за 5:2 с нов сервис на нула. При 5:3 Мико сервира за спечелване на мача и успя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: