Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Силвена Роу сподели за сериозен здравословен проблем
Автор: Екип Ruse24.bg 09:17 / 01.10.2021Коментари (0)731
©
Силвена Роу живее с половин щитовидна жлеза, сподели самата тя преди дни. Другата половина на органа е била отстранена с операция. Топ кулинарката има наследствена гуша – заболяване, от което страда и нейната майка. Заради него се наложило да легне под ножа на изявен хирург в Дубай, а сега редовно си изследва хормоните, за да държи заболяването под контрол.

Само допреди две години звездата от журито на "Мастършеф" имала доста сериозен проблем с голяма бучка в основата на шията, която й пречела да преглъща, сподея самата във видео, разпространено чрез канала й в популярна интернет платформа. Оказва се, че Силвена Роу страда от тиреоидит на хашимото – нарушена функция на щитовидната й жлеза. Самата жлеза започнала да се уголемява. Именно заради това, когато за първи път се появява с кулинарното състезание на bTV, звездата ходи с високи яки, прикриваши бучката на шията й.

"Преди около две години, може да сте забелязали на първите епизоди, когато се появих в България, имах една топка. Аз имах гуша. Това е генетично – майка има гуша и постоянно си я изследва", разказва Силвена. Проблемът на майка й до момента се счита единствено за естетичен – лекарите я съветвали да махне бучката само ако я притеснява от гледна точка на външния й вид. Жената обаче нямала проблем с това и се задоволявала единствено с редовни медицински прегледи, за да е сигурна, че нищо сериозно не заплашва здравето й.

При дъщерята обаче нещата се оказват по-сериозни. "Все пак се появявам по телевизията и, като говоря, тази топка се движете нагоре-надолу. Да не говорим, че вече ми беше и малко трудно да преглъщам – все едно бях глътнала топка за пинг-понг", разказва Силвена в своето видео. Заради въпросната бучка тя редовно ходела на прегледи при известен специалист в Дубай.

Един ден той й казал, че е време да се оперира. "Бях доста наплашена, защото съм хипохондричка", спомня си готвачката. Докторът не изключвал възможността да се наложи да премахне цялата й щитовидна жлеза. За щастие се оказало, че няма нужда от чак толкова крайна мярка и че може да мине само с премахване на половината от нея. Биопсията показала, че Силвена няма злокачествено заболяване, но медикът обяснил, че занапред тя ще трябва да пие лекарства, с които да поддържа хормоните си в норма.

Кулинарката обаче решила да опита да си помогне с подходящо за заболяването й хранене и след няколко седмици се оказало, че няма нужда от хапчета, тъй като хормоните й били в норма, писа "Уикенд".

Тя намалила глутена и сладкото и започнала да набляга на бразилските ядки, рибата, тиквените семки. Макар че не обичала солено, започнала да включва морска сол в менюто си, за да си набави достатъчно йод. Сега се чувствала прекрасно, а редовните изследвания, което си правела, показвали, че държи заболяването си под контрол.

"Шест седмици след операцията направих изследвания и докторът каза: "Нямаш нужда от никакви хормонални добавки, ти си перфектна." Защо? Защото ям коректно. До ден днешен си правя изследвания редовно и, да чукна на дърво, нямам нужда от добавки. Карам я с половин щитовидна жлеза", разказва Силвена. В основата на шията й личи малък белег от операцията. Той обаче се вижда само след много внимателно вглеждане.

Още по темата: общо новини по темата: 2863
04.10.2022 »
24.09.2022 »
14.08.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/478 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: