Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (2)
Безобразен мач на България! Слабакът Литва ни вкара 3, Димитър Илиев изпусна дузпа
Автор: Стойчо Генов 17:57 / 09.10.2021Коментари (38)915
©
Националният отбор на България изигра поредния си слаб мач. Нашите загубиха гостуването си на аутсайдера Литва с 1:3 в шести двубой от от Група С на световните квалификации за Катар 2022 година. Ласицкас (19) и Черних (82, 84) бяха точни за домакините, а Кирил Десподов (64) се разписа за България. Димитър Илиев (14) пък пропусна дузпа.

Така тимът ни остана с актив от 5 точки, две повече от последния Литва. Любопитното е, че съперникът ни беше в серия от 9 поредни загуби през 2021 година, в които бе отбелязал едва 2 попадения.

България получи изненадваща дузпа в 12-ата минута. След центриране от корнер Вайткунас дръпна в наказателното поле Петко Христов, но всички на терена продължиха да играят. Реферът обаче явно бе видял добре ситуацията, която бе потвърдена след разглеждане от ВАР. Димитър Илиев се нагърби с изпълнението на наказателния удар, но шутира доста слабо в десния ъгъл, при което вратарят Шеткус улови топката.

В 18-ата минута Литва откри резултата. Загубихме елементарно една топка и последва контраатака. Новиковас напредна отляво и пусна по земя към Юстас Ласицкас, който простреля фронтално Мартин Луков за 1:0.

България изравни резултата в 64-ата минута. Това стана след перфектно изпълнение на фаул от Кирил Десподов.

Десет минути преди края играч на Литва засече с глава центриране от фаул, но топката срещна напречната греда. Малко след това Фьодор Черних вкара две бързи попадения в 82-ата и 84-ата минута, които донесоха успеха на домакините. Първия гол нападателят на полския Ягелония отбеляза с топовен шут от границата на наказателното поле, а при втория надскочи Валентин Антов и засече топката с глава 2 метра пред голлинията.

България игра в съставМартин Луков, Андреа Христов, Петко Христов, Валентин Антов, Васил Божиков, Петър Витанов (60- Ивайло Чочев), Кристиян Малинов (60- Илиан Илиев), Георги Йомов (72- Спас Делев), Тодор Неделев (87- Доминик Янков), Кирил Десподов, Димитър Илиев (72- Калоян Кръстев).
Още по темата: общо новини по темата: 342
11.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
27.09.2021
17.09.2021
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Де да беше Митко проблема? Ама не е той! Помним къде, къде по-велики футболисти да пропускат дузпи в далеч, по-големи мачове. Ама сега им се е паднало на жълтите комплексари. Ама и така няма да им мине болката ... Отзад.
-3
 
 
Помни, Коматево!!! Димитър Илиев е действащият футболист на годината.Превеждам за кривите глави: НЯМА ПО ДОБЪР ОТ МИТКО...
0
 
 
Гледам, че националните сайтове врят и кипят за провала с дузпата. Да си го кажем като пловдивчани в пловдивски сайт. Тошко не е още във форма в Ботев, още по-малко за национала. Играе по спомени за добрите му мачове от предишни години. Явно за Ясен моментната форма не е от никакво значение, а кой какъв и какво е бил преди 1-2 години. Няма друго обяснение какво правят също Витанов и Илиев като титуляри. Единствената изненада е, че и Карага/(е?)рен не е титуляр. В началото на второто си помислих, че Витанов е сменен, после му чух името май в 75-тата минута за първи път. За Илиев...да си капитан на национала се иска много повече от това да си бил футболист на годината предишния сезон. Характер, боен дух, биткаджийство, отговорност. Вижда се от километри, че той няма самочувствието дори на титуляр, а се приема пак като резерва. Дали заради това направи тази глупост с дузпата, за да се докаже и покаже, или просто не му пука за кого играе, той си знае. На всеки се е случвало да изпусне дузпа, особено след продължения, но в самото начало на важен мач да се търкулне топката с подскок директно към вратаря е пълно безумие. Още по-голямо безумие е това на треньора да му даде той да бие дузпа вместо Десподов, който е в най-добра форма от всички. Шоуто ще бъде пълно, ако сега БФС уволнят Ясен преди конгреса. Те нямат полезен ход, защото това е един от най-срамните резултати в историята на националния отбор. При Ясен няма и най-малко подобрение в играта. Имаше само леко подобрение в резултатите, но и то свърши. Нито едно двойно подаване, никакви захождания, изненади, разсичащи пасове, нищо. Само махленски потупвания, прегръдки, мохабеди, усмивки и никаква връзка между изказванията и реалността на терена.
0
 
 
Индианците са стискали палци за Литва. Прайте си сметката кви българи са тези жълтури. Въпроса е Митко да се изложи, нали талибани.
0
 
 
Петата и 6те бахура са оставили ярка диря в празните глави на индианците. Митко 3 купи и сребърни медали ни поднесе. Нормално е циганите от Коматеву да му дебнат всяка грешка.
0
 
 
Кой вярваше, че този нац.отбор може да направи нещо.Митко пропусна дузпа и какво от това .Латвийците ни надиграха.Един Десподов игра що годе .
0
 
 
цялата жълта сган се нахвърли на пропуснатата дузпа от Илиев за да прикрие факта, че този техния Шрек Неделев отдавна е свършил с футбола и проваляше всяка атака. Този играе вече години в национала с цел продажба, но вече няма балами. Национала загуби защото играе на ходом за да е удобно на Тошо Мекицата. Това е истината. А Яшар го държа 86 минути. След излизането на Илиев и Витана паднаха 2 гола за 5 минути
0
 
 
Ако измисления футболист номер"1"беше вкарал, мача го вземахме. Но талибан Митко се наака. Некадърник номер"1".Също като набедения треньор Яшар циганина.
0
 
 
Стиксчо,мамин златен,какво ти е мойто момче,да нямаш температура,а Стиксчо....миличкият той,пак е гледал как Митко бие дузпа..!!!!...Повече няма мама да ти дава да гледаш порно Стиксчо,няма,заспивай миличък,хайде момчето ми,мамин златен,лягай си вече Стиксчоооооллолл
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отличиха Якуб Пьотровски на церемонията във футбола
Носител на "Оскар" уважи наградите във футбола
Избраха най-добрите в минифутбола
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Петър Хубчев заслужи приза "Лъвско сърце – Трифон Иванов"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: