Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Кузманов след геройството: Щастлив съм да бъда част от историята! Имам още една мечта!
Автор: Стойчо Генов 11:04 / 13.10.2021Коментари (0)503
©
Рекордьорът на България по победи за купа "Дейвис" Димитър Кузманов - Мико направи емоционален коментар, след като с негова помощ се създаде прецедент за българския мъжки тенис. Както е известно, 28-годишният пловдивчанин спечели турнира от сериите "Чалънджър" на АТР в Барселона. 

Благодарение на спечелените точки Мико ще направи идния понеделник своя дебют в Топ 200 на световната ранглиста (най-вероятно под №187). Това ще ознаменува и първия случай в историята, в който двама наши тенисисти са едновременно сред най-добрите двеста при мъжете. Другият е първата ни ракета Григор Димитров, понастоящем №28 в света.

"Паметен ден за българският тенис. Щастлив съм да бъда част от историята! Мечтая да видя поне трима български представители в топ 100. Ще продължавам да работя здраво и да помагам на подрастващото поколение с каквото мога! За мен това е личен дълг и отговорност. Благодаря на абсолютно всички за хилядите съобщения, обаждания, както и за вашата подкрепа и уважение към това, което моят екип и аз правим! Бъдете здрави и успешни!", написа Димитър Кузманов в личния си профил във Фейсбук.

Преди Григор Димитров и Димитър Кузманов, само двама наши състезатели бяха стигали толкова високо в ранглистата на АТР, но по различно време - Милен Велев и Орлин Станойчев. Велев пръв осъществи пробив, изкачвайки се до рекордното за България към онзи момент 121-во място през 1993 г. По това време Станойчев беше извън първите 700, а неговите най-силни години дойдоха във втората половина на 90-те, когато в шест поредни сезона (1995-2000) той беше неизменна част от Топ 200.

През 2000 г. Орлин Станойчев стана и първият български тенисист, влязъл в Топ 100 на света, изкачвайки се до №96 - позиция, недостигана от друг наш тенисист при мъжете преди Григор Димитров. Велев, Станойчев, Димитров и Ивайло Трайков бяха и единствените българи с титли от категория "Чалънджър" преди Димитър Кузманов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: