Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Задавиха се с Бербатов - и хлебарките искат бял хляб
Автор: Любомир Минчев 17:23 / 13.10.2021Коментари (8)1089
© Plovdiv24.bg
След един гол с екипа на Фулъм Бербатов свали фланелката си и отдолу пишеше: "Запазете спокойствие и ми подавайте топката“. Така подсети съотборниците си, че той струва много на терена, ако и те струват нещо.

Във вторник вечер 230 клуба подадоха топката на Бербатов и това беше огромна изненада – половината български футбол застана зад него. Прецакаха го с един глас, заради който не отиде на балотаж. Това му даде основание да каже, че е морален победител.

Не, морални победители няма, такова усещане е глупаво. Победителят е само един и той онази вечер е Борислав Михайлов – така е записано в протокола. А моралът остава за онези, които с очакваните шмекерии не пуснаха на конгреса 20 клуба от Благоевградския регион, комисии от верни хора, трима делегати не гласуваха – осигуриха победата на Михайлов.

Но половината български футбол се опълчи на михайловщината. Това е победата на Бербатов и тя е неоспорима. Защото тези 230 гласа показаха, че времето на кликата около Михайлов е изтекло. То изтече във вторник вечерта.

В очерк за клубния сайт на Манчестър Юнайтед Бербатов беше разказал за комунистическите опашки за хляб. Как е сменял родителите си, а после брат му сменял него и така, докато се доберат по парчето хляб.

Тогава му отговори Николай Бареков: “Не знам колко са чакали в Благоевградско пред фурните за хляб 80-те години, но аз чаках за горещ бял хляб на село по 5-10 минути и единия хляб го изяждах обратно за дома на баба ми. Днес със синовете се редуваме да чакаме по цял час, но пред фурната с питката на жена ми вкъщи. И като българин, пребиваващ често в чужбина, един малък съвет. Никога не говори лошо за родината си навън и не се подигравай с бедността на народа си“.

Бареков изобщо не се и досети, че Бербатов говори за Виденовата зима, а не за 80-те години. И за безумствата на един режим, а не за народа си. Бареков е останал до селската фурна и крачката му напред е фурната на жена му.

Така изглеждаше другата половина от футбола на конгреса – до фурната на Михайлов, до безпомощното и все по-затъващо управление, до софрите преди гласуване. Тази футболна половина няма как да сложи в лъжицата си Бербатов и да го преглътне – ще се задави. А и михайловщината все ще изпълзи отнякъде – както го правят хлебарките. И те търсят бял хляб.

230 гласа за Бербатов са революция във футбола ни. "Знам, че не се радвате, но аз съм президентът“, каза Михайлов пред журналисти.

Не, радваме се за Бербатов.

Още интересни анализи може да четете в ZaPlovdiv.bg! 

Още по темата: общо новини по темата: 80
04.02.2024 »
13.10.2022 »
22.06.2022 »
17.06.2022 »
17.06.2022 »
01.06.2022 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Перуката така здраво е захапал кокала, че не виждам как ще го пусне. Много се надявах Бербатов да спечели и да внесе малко промяна във футбола, но мисията е невъзможна. Футболът в България отдавна стигна дъното и сега упорито копае още на долу и превзема нови дълбини.
+3
 
 
Най-добрия протест който се сещам е да се спре да се гледат платени канали, да се спре да се ходи по мачове, да се спре да се гледат бг мачове по тв, да се спре да се дава по какъвто и да е начин и 1 стотинка на тази мафия наречена БФС! Няма нормален човек който вече да не мрази златното поколение което е в БФС
+5
 
 
Защо никой не коментира? Много ми е чудно! Всички ли харесвате пияндето?
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 13.10.2021 г.
+1
 
 
Тотално сбъркано мислене! Най-важният резултат от действията на една СПОРТНА федереция са СПОРТНИТЕ успехи, а не финансовите! От тези хора се очакват резултати на терена, а не в касичката на юридическото лице и гарантиране заплатите на ръководството. Докато са на власт, няма да имаме футбол дори на балканско ниво, но ще имаме най-добре платените "футболни дейтели"! Гонете я тази шайка негодници и да се свършва с агонията!
+1
 
 
Жалко за Перукан подкрепен от босовете на клубовете но никога от феновете.Това говеждо Бфс показа какво може-нищо.
-1
 
 
Горкият Митко ! Оплаквал се е от България в чужбина. Сега пак се оплаква. Интересно ако стане Шеф на БФС от какво ще се оплава. Някак си, поста не кореспондира с хора които обичат да се оплакват. Не, че имам нещо против Бербатов. Може и да се окаже добър Президент на БФС, обаче статията е тъпа.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: