Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ресторантьорите на бунт: Ние реално сме в тотален локдаун! Можем да работим, ама само с извънземни!
Автор: Пламена Николова 09:38 / 28.10.2021Коментари (2)582
Ние реално сме в тотален локдаун. Можем да работим, ама само с извънземни, ако намерим такива! Е, къде са автоматичните компенсации за бизнеса, министре?, гласи коментар на страницата на Българската асоциация на ресторантьорите, видя Varna24.bg.

Както медията ни съобщи, днес работещите в бранша от Варна и страната излизат на пореден протест. 

Вчера от БХРА, СЗБ и БАЗ заявиха, че над 80% спад на оборотите в заведенията се наблюдава в първите два дни, след като "зеленият сертификат“ стана задължителен за посещение на местата за хранене и развлечения.

"Спадът е пропорционален на ваксинираните българи – при 20% ваксинация, 80% спад на оборота. Такава криза в сектора не е имало през последните повече от 30 години.

Организациите ще се включат в протеста на обединения български бизнес, който стартира в 15 часа на 28 октомври в цялата страна под надслов Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!

Въпреки че по-голяма част от бранша положи сериозни усилия и осигури персонал, който да отговаря на изискванията, клиенти няма. Някои от най-оборотните заведения в България отбелязаха дори ден с 0 резервации.

В условията на стремглаво нарастващите цени на ток, горива и хранителни стоки и с приходи, които дори не се доближават само до битовите разходи, бизнесът е обречен! Затворените обекти се увеличават с всеки изминал ден.

Тоталното обезлюдяване на заведенията е следствие на заповедта, издадена от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, който дискриминира няколко сектора от българската икономика, като ги задължи да работят само с персонал и клиенти със "зелен сертификат“, но остави отворена по-голямата част от държавата и по този начин повечето хора не желаят да се сдобият с документа единствено, за да отидат на кафе, театър, кино или фитнес.

Използваме случая отново да опровергаем внушенията на някои от министрите, че "зеленият сертификат“ е въведен по желание на туристическия бранш. Факт е, че имаше срещи, на които ние се съгласихме да работим със "зелен сертификат“, като единствена алтернатива на локдаун. Но направихме конкретни предложения как това да се случи, за да има както здравен, така и икономически ефект. Нашите предложения бяха пренебрегнати, а начинът, по който се въведе "зеления сертификат“ ни обрича на гибел, с което няма как да сме съгласни.

Министерство на здравеопазването вече обяви, че няма да признае тестовете за антитела за издаване на "зелен сертификат“, с което оставя над 1 млн. българи извън потреблението на най-засегнатите браншове. В същото време се издава документ след първа ваксина, което е в разрез с всички Европейски практики и е прецедент за България.

Безплатните тестове за по 10 лв. започнаха да се появяват тук-там, но към момента разпространението им е бутиково и няма масов достъп до тях.

В държавната и общинска администрация, в които е една от най-големите концентрация на хора, продължава да няма COVID-19 и за там не се изисква "зелен сертификат“.

Гратисен период, за да се настрои бизнесът към новите правила не бе даден!

Липсват каквито и да било икономически мерки за подкрепа на засегнатите бизнеси и запазване работата на служителите – 0 (НУЛА).

Неясно е какво се случва с хората, за които не е препоръчително да се ваксинират, поради заболявания и препоръки на лични лекари и специалисти.

Ние вече нямаме какво да губим!

Затова излизаме "Всички ЗАЕДНО!“ с колегите ни от други браншове и организации на национален протест от 15 часа на 28 октомври (четвъртък). За здраве, работа, бъдеще, сигурност!

Локации по градове:

София – Орлов мост.

Варна - сградата на Община Варна.

Пловдив - кръстовището на Чифте баня.

Бургас - пред сградата на РЗИ.

Търговище - сградата на Общината.

Казанлък - пл. Севтополис

Перник - светофара на Драгичево.

Ловеч - пред сградата на Областния съвет.

Кърджали - паметникът на Васил Левски.

Добрич - сградата РЗИ.

Русе - Кауфланд -Липник.

Кюстендил - гаров площад.

Благоевград - сградата на РЗИ.

Монтана - пред сградата на Общината.

Ямбол - пред сградата на Общината.

Велинград - кръстовището при храм "Успение Богородично".

Стара Загора - пред Областна администрация.

Велико Търново - паметник "Майка България".

Силистра - кръстовището на "Старата автогара".

Дупница - дупнишките барикади.

Чепеларе – на пътя Пампорово – Смолян

Сливен - кръгово кръстовище “ Розова градина".

Банско- Лукойл бензиностанцията на пътя за Гоце Делчев.

Габрово - площад Възраждане.

Хасково - областна управа.

Плевен - градинката на театъра.

Хисаря

Приложените снимки са от понеделник и вторник от заведения в цялата страна", се посочва в страницата на БАЗ.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.10.2021 г.
0
 
 
Ресторантьорите трябва да разберат едно нещо: те тотално грешат с концепцията на протестите си и затова не няма да получат подкрепата на хората и ще си стоят празни, съответно ще има масови фалити. Защо ли? Защото трябваше да подкрепят хората в протестите в ЗАЩИТА НА СВОБОДИТЕ, КОИТО НИ СЕ ОТНЕМАТ. А те протестират единствено, защото искат кинти - обезщетения. Ей това е проблема на алчните печалбари. Проспиват най-важното. Срам и позор сме за предците ни, които са проливали кръвта си за най-ценното и единственото стойностно в този живот, което имаме - свободата и достойнството си. Аз и всички, които познавам, няма да стъпят в заведение на човек, който подкрепя сертификати или насилствена ваксинация. В чужбина вече има заведения, които казват, че приемат неваксинирани, това са малкото свестни хора, които слагат достойнството и чувството за справедливост и нормалност над печалбата и конформизма.
Aнонимен
на 28.10.2021 г.
0
 
 
Парите са в докторите. По 1000лв на калпак всеки месец и по 10лв на поставена игла сметнахте ли какъв разход е? Който е в бяла престилка е добре, другите да се спасяват. Ще гледаме после сълзливи репортажчета за изчезването на професии, а сега децата виждат, че най-добре е да си лекар, другите професии кучета ги яли
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: