Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Кацаров: Това е най-тежката и продължителна вълна, но смъртността е по-ниска
Автор: Екип Ruse24.bg 11:24 / 07.11.2021Коментари (8)888
© БГНЕС
Това е най-тежката и продължителна вълна досега, но смъртността е значително по-ниска, отколкото е била при предишните вълни. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в интервю за предаването "Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

"От понеделник сме създали правил и условия за това учениците да се върнат в училище. Има вече закупени тестове за учениците и са предадени на МОН. Ролята на Министерство на здравеопазването е да определи правилата и условията, при които учениците да учат присъствено, без това да създава висок епидемиологичен риск. Основната ни задача е да предпазим обществото. Това нещо за първи път се прави и е нормално да се притесняват хората, но трябва да направим така, че децата да не учат от вкъщи. Трябва да направим всичко възможно. Решаваме проблем, не се притеснявам от това, че има страхове, защото опасенията са здравословни и ще помогнат процеса на се направи по най-добрия начин“, посочи министърът.

"Опасенията сме разглеждали заедно с експертите на МОН. На повече то въпросите има даден ясен отговор. Сигурен съм, че образователните власти ще намерят правилния начин. Това са условията да осигурим безопасна среда. Ограничението на разпространението на епидемията ни е важно, но и да осигурим нормален и безопасен образователен процес. Подготвени сме и можем да го направим. Има ли друга възможност да се ходи присъствено на училище? Не ми е най-неприятният въпрос кога ще има локдаун. Мерките, които приложихме с изискването за сертификат, работят, както се вижда. Вижда се не само от намаляването на нарастването на заразените лица, но и защото хората разбират важността и полезността на тази мярка и спазват изискванията за зелен сертификат. Това е най-големият ни успех. Хората го приеха и го правят, защото разбират, че няма друг начин, а не заради контрола. В последните две седмици 250 000 първи дози са поставени. Това е почти колкото цялото лято. Това не е по принуда. Това е, защото хората разбраха, че това е единственият начин да излезем от тази ситуация“, заяви той.

По думите му това са най-удачните и правилни мерки на Министерството.

"Категорично е така. Да сте чули алтернатива? Коя е другата мярка? Зеленият сертификат ви дава възможността да продължите да ходите на работа, на кино, на училище. Без него щяхме да сме в ситуация на локдаун“, заяви Кацаров.

"Здравната система наистина е много натоварена. Отправям гореща благодарност и смятам, че всички я дължим, на нашите медици, защото числата не лъжат. Това е най-тежката досега епидемична вълна. С една трета седмичният брой на заразените хора е по-висок, отколкото всяка друга епидемична вълна. Това е най-продължителната вълна. Другите приключваха за два месеца – два и половина. Вече сме в разгара ѝ в третия месец. Смъртността е значително по-ниска, отколкото е била при предишните вълни. Коефициентът на смъртността е 26 в последната седмица“, заяви Кацаров.

"Най-високите стойности на починалите спрямо заразените от преди седмица е малко над 5 – 5.5%. В момента коефициентът на смъртност е 3.5%. При предишните вълни е достигал до 10%, сега е 3.5%. Това се дължи на лекарите. Заради тях смъртността в момента е значително по-ниска. Броят на заразените е с 30% повече от предишните вълни, но броят на хоспитализираните е с 25% по-малко. Това означава, че COVID зоните, COVID отделенията и реанимациите работят по-добре. Спешната помощ обслужват всички без закъснение. Ако погледнем безпристрастно тези числа, трябва да благодарим на медиците“, допълни Кацаров.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.11.2021 г.
0
 
 
Тоз човек един път каже едно,сега друго....Иди разбери какво се случва!
Aнонимен
на 07.11.2021 г.
0
 
 
Разкарай се бе Каца,ти си вирус лъжлив!Смешник!
0
 
 
КАЦАРОВ ИМА СВОБОДНИ ЛЕГЛА В ЛУДНИЦАТА.ТВОЙТО МЯСТО Е ТАМ.ТИ СИ ЕДИН НЕЩАСТНИК.
0
 
 
Хахаха, тоз е абсолютно отделен от реалността. Тази вълна е най-продължителната, започва още АВГУСТ БЕ, най-смъртоностната и с препълнени интензивни, както се видя статистиката за четвъртък и петък, където смъртните случаи растяха вместо да намалят. А дори още не знаем дали сме достигнали пика или с тези мижави мерки сме го докарали до пиково плато само и само да няма локдаун преди изборите!!! Тоз ще се превърне в здравният министър, през мандата на който са умрели най-много хора от войните! Всеки сам може да си види графиката и на смъртност (ако не вярвате в ковид, може и на общата смъртност) и на заразени....
0
 
 
Поставихме нов рекорд за починали за едно денонощие, но " смъртността е по-ниска " :Д
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: