Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Доц. Хинков: Трябва да сме готови за новата вълна през февруари
Автор: Екип Ruse24.bg 09:13 / 16.11.2021Коментари (0)659
©
Наблюдава се тенденция на плато и постепенно спадане на броя на заразените в България. Може би ще си отдъхнем и болниците също, но от друга страна трябва да сме готови и за още една вълна през зимата - през февруари, както беше миналата година. Вирусът има една естествена крива и той има с какво да се храни. Това обяви доц. Христо Хинков от Националния център по обществено здраве и анализи пред Нова тв. По думите му това е в рамките на естествения ход на епидемията.

Според него никой не знае колко реално са хората, които са преболедували, и са се срещнали с вируса, но не са били със симптоми.

"Хората без ваксини са по-слабо защитени, това е очевидно. Би трябвало колкото е възможно да не посещават заведения и места, където се събират много хора. Да си стоят вкъщи, особено възрастните", каза още той.

Хинков смята, че мерките трябва да си останат каквито са били досега. "Локдаунът не решава проблема с епидемията. Вирусът само се потиска с него. Единствено ваксинацията може да го реши", допълни доцентът.

По думите му около изборите се е наблюдавало "изключително грозно явление". "Това, че тази епидемия беше използвана за политически цели. Имаше директни призиви да не се ваксинират хората, което е изключително грозно", смята представителят на Националния център по обществено здраве и анализи.

Според Хинков данните дават възможност мерките да се разхлабят. "Не би трябвало да се очакват някакви драстични мерки. Информацията наистина показва, че излизаме от тази вълна. Болниците не са толкова натоварени. Трябва обаче задължително лечебните заведения да се оборудват с кислород", призова той.

Той обясни, че големият проблем на тази епидемия била смъртността, която не е от коронавирус, а от други заболявания, които по една или друга причина не са получили лечение навреме.

"Във всеки случай поне 1/3 от общата смъртност се дължи на това. Предишните вълни са най-страшни. Проблемът е в липсата на достъп до медицинска помощ за хронично болни", каза доц. Хинков.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: