Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Глоба от 5 минимални заплати и порицание за Мангъров, ако бъде доказана вината му
Автор: Екип Ruse24.bg 09:52 / 07.12.2021Коментари (8)778
© БГНЕС
Българският лекарски съюз разследва доц. Атанас Мангъров заради негово интервю. Противникът на Ковид мерките има 10-дневен срок да отговори на етичната комисия към организацията. 

Ако БЛС сметне, че инфекционистът е нарушил текстове от Кодекса за професионалната етика на лекарите в България, го грози порицание и глоба до 5 минимални заплати. Времето му за отговор е до 7 декември. 

Самият Мангъров още не е подготвил писмената си защита. Не познава и учения, подал сигнала до съсловната организация. Но повтаря тезите си, които развива още от миналата година. 

 

"Нито е лекар, нито е болен. Нещата, в които ме обвинява, че съм прегрешил, са известни на всички. Той твърди, че моето отношение към "зелените сертификати" е неправилно. Той се изказва срещу моето изказване, че тези, които са ваксинирани, могат да се заразяват. Което е така. Те могат да се заразяват. Той твърди, че едва ли не коронавирус в детската възраст протича тежко, което не е вярно. Децата са тези, които трябваше да посрещнат тази епидемия", заяви доц. Мангъров пред "Bulgaria On Air". 

А действията на съсловната организация той сравнява с времената отпреди 1989 година.  

"Всеки, който се изкаже против линията на партията, веднага му се режеше главата. Аз съм се явявал на изпит по "Научен комунизъм". Който е толкова научен, колкото са и тези тези на тази пандемия. Цялото това нещо, че тези от БЛС са се вързали на това глупаво писмо, само ми създават нерви. Не че се нервирам кой знае колко", каза още инфекционистът. 

Според математика от БАН - проф. Николай Витанов, обаче, доц. Мангъров е сред помагачите на пандемията.

"Аз започнах да предупреждавам за повишена смъртност поради факта, че в главите на много хора са вкарвани идеите, че този вирус е безобиден, че го няма, че той ще изчезне, че някой ще си скъса дипломата, ако вирусът не изчезне. А резултатът е налице. Чак след въвеждане на "зелените сертификати" ваксинацията помръдна. Някой е вкарал в главите на хората идеи, които им вредят", категоричен е той.

Мангъров обаче смята, че неговите тези помагат на обществото. 

"Всеки, който иска да се ваксинира, може да се ваксинира. Но тези ваксини не са направени по правилата на медицинското изкуство. И не сме наясно какво може да се случи след няколко години", настоя инфекционистът.

"Мангъров е продукт на времето и на хората, които не желаят да спазват мерки", посочи проф. Витанов.

А докато приключи проверката на Българския лекарски съюз, доц. Атанас Мангъров вече ще е влязъл в новата си роля на съветник по здравната политика на партия "Възраждане".

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
до долните два примата - тук,където съм,този нереализиран тираджия щеше да бъде лишен от права и глобен със солена глоба в евро!Да не говорим,че ръководството на медицинското заведение ВЕДНАГА щеше да го изрита без право на никакво обезщетение!Но другаря павелчо е еркек - знае че това тук не може да се случи.И не пиши с главни букви,примат,!
на 07.12.2021 г.
0
 
 
"...математика от БАН - проф. Николай Витанов..." аз да питам , какво общо има с медицината , че чак дори се изказва по тази тема. И що за глупост за е "...помагачите на пандемията..." при факт , че именно не медицинско лице се изкава за медицински проблеми. Аз ако съм на мястото на Мангъров , ще съдя Витанов за уронване на престижа : " ... Мангъров е продукт ... " "... Чак след въвеждане на "зелените сертификати" ваксинацията помръдна" , а това се случи , защото много хора им се наложи да го сторят , тъй като рискуваха да останат без доходи и да не могат да си позволят нормално лечение на други болести или просто да умрат от глад , а не защото са искали да се ваксинират. И още нещо протестиращите срещу "зелените сертификати" и ще видите , че сред тях има хора , които са ваксинирали , но съжеляват за това и много грубо - отиваш с приятелка си на кафе - тя трябва да стои зад оградата ( дори на открито ) , защото видиш ли няма сертификат , че е боцната...
0
 
 
Боклуците ги и яд, че Мангъров им разкрива мошенгийте.
Сподели какво ново....
на 07.12.2021 г.
+1
 
 
ТОВА МИ ПРИЛИЧА НА ТРИЙСЕТТЕ ГОДИНИ ОТ МИНАЛИЯ ВЕК ИСТИНСКИ КОМУНИЗЪМ
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: