Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Булсатком" с официална позиция
Автор: Екип Ruse24.bg 09:52 / 10.12.2021Коментари (1)870
© Plovdiv24.bg
Становище на "Булсатком", изпратено на редакционната поща на Plovdiv24.bg:

"Съдът, разглеждащ молбата по несъстоятелност на “Булсатком" по искове на "Розенфелд и Ко“, "БГ Топ Мюзик“ и Пламен Генчев отказа поисканите от тях обезпечителни мерки, но след подадена жалба от "Розенфелд и Ко“ и Пламен Генчев, състав на Апелативен съд - София частично отмени това решение и назначи временен синдик в компанията. Интересен факт е, че идентична жалба, подадена от "БГ Топ Мюзик“ по-рано беше назначена на друг състав на Апелативен съд – София, който съответно отхвърли жалбата и отсъди за неоснователни твърденията им, че има опасност от разпиляване на имуществото на дружеството, в което един от основните институционални инвеститори е Европейската банка за възстановяване и развитие.

Синдикът, назначен от един състав на Апелативния съд и отхвърлен преди това от друг състав на Апелативния съд, има временни надзорни функции до постановяване на решение от съда, разглеждащ молбите за несъстоятелност или до отмяна на мерките, което може да стане по всяко време. Ръководството на "Булсатком“ оспорва категорично мотивите на  състава на Апелативния съд, който наложи обезпечителни мерки, но уважава и приема решението в името на стабилното опериране на компанията, в чиято дейност не настъпват никакви промени и продължава ефективно да развива търговската си дейност.

"Въпреки необяснимата ситуация два състава на Апелативния съд да се изказват противоречиво по един и същ казус, безусловно се съобразяваме с върховенството на закона, знаейки, че тази временна мярка не е нестандартна за подобен тип съдебни дела и ще трае най-късно до приключване на делото, което разглежда молбите за несъстоятелност и което очакваме да се реши съвсем скоро. Като компания с високи морални и бизнес стандарти, сме готови да съдействаме с всичко необходимо за работата на институцията и сме сигурни, че истината ще възтържествува.

Успяхме да възстановим и оздравим компанията само за кратките две години, с помощта на нашите инвеститори, благодарение на което днес имаме една напълно структурирана, финансово стабилна, печеливша търговска организация. И всичко това въпреки тежкото наследство от предишното ръководство, което не престава да атакува компанията с договори за обезщетения, търговски дела, сега и с тези молби за несъстоятелност, пуснати от компании, с които заварих договори на непазарни тарифи за съдържание и които са от близкото обкръжение на Пламен Генчев" коментира Станислав Георгиев

"Искаме да информираме обществеността, че в този контекст групата международни инвеститори, в лицето на Европейската банка за възстановяване и развитие, "Black Rock“, "Blantyre Capital“ и "Integral Venture Partners“, решиха да демонстрират доверието си към ръководството и успехите на "Булсатком“, добавяйки капитал в дружеството, с което би следвало да се неутрализират всякакви теории за финансова нестабилност на дружеството. По този начин съдействаме и за бързо решение на съда за отхвърляне на молбите за несъстоятелност. Съответно и за отпадане на обезпечителните мерки в най-кратък срок.“, добавят представителите на инвеститорите.

"Булсатком премина през трудна и знакова за международните си институционални инвеститори възстановителна трансформация, въпреки непрестанните саботажи от страна на старите управляващи собственици, които през 2017 г. бяха докарали компанията до финансов колапс. В резултат на подкрепата на международните инвеститори и най-вече на доверието на клиентите ни, Булсатком стои уверено на лидерската си позиция и работи активно по мисията си – да предоставя най-качественото информационно и развлекателно съдържание на клиентите си, както и да подкрепя активно българския спорт.

Горд съм да споделя, че благодарение на нашите усилия сега всеки български дом може да гледа на живо по телевизия b1b-box националното първенство по хокей на лед, водна топка, картинг, колоездачната обиколка на България, турнирите по художествена гимнастика, бокс, борба, снукър, международните първенства по хандбал, младежки волейбол и футбол, както и много други български първенства. За развлечението на нашите клиенти се грижим като пускаме от 17 декември премиерно за България по action-box един от най-популярните европейски сериали за последната година, продукция на Амазон Прайм – Дойчланд 83/86/89. А сега по Коледа всеки може да се сдобие промоционално с b-box – най-удобното и модерно устройство за гледане на HD и 4К телевизия, HBO Go и архивно съдържание през wi-fi на пазара.", добавя още Станислав Георгиев.

Още по темата: общо новини по темата: 2863
04.10.2022 »
24.09.2022 »
14.08.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/478 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Сателитната ТШВ е добре, ама оптиката - гола вода! Още като погледнете в договора клаузата за отстраняване на проблем с доставката - 3 дни, ви става ясно, че тези не работят за абонатите си. Освен това, на полугодие си взимат тези 3 дни - за 1,5 година, на два пъти нямам интернет и ТВ по 3 дни, а един път - 6 дни. Ще ги сменям!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: