Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Олимпийските шампионки от ансамбъла: Много е странно, че повече няма да сме заедно в залата
Автор: Екип Ruse24.bg 17:19 / 20.12.2021Коментари (0)670
©
Момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, който спечели първата олимпийска титла за България в този спорт, вече могат заслужено да си починат от тренировки и състезания. 

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова изиграха последните си композиции пред публика по време на бенефиса в "Арена Армеец" и разчувстваха публиката с емоционални изпълнения. 

"Да сбъднеш най-съкровената си мечта... Може би усещането е най-близко до един сън. Чувствахме се сякаш сме сънували и не искахме да се събуждаме. Когато осъзнаеш, че си буден и това е реалност, чувството е вълшебно", заяви Лаура Траатс в предаването "Тази сутрин".

Момичетата се върнаха и към първите си тренировки и запознанството с треньора Весела Димитрова, която се превърна в архитект на успеха на грациите.

"На първата ни тренировка ни раздадоха оранжеви тениски и така започна всичко. Много набързо се запознахме с нашия нов треньор Весела Димитрова. Тя ни се представи. От тогава, до олимпийските игри в Токио беше взискателна както на първия ден, все така интензивни тренировки имахме. Ще я запомним с нейната взискателност и с това, че тя никога не беше доволна напълно от нас. Имало е успешни състезания, на които сме получавали доста добри отзиви от съдии, но тя казваше "Аз докато не съм доволна, не всичко е както трябва", разказа Стефани Кирякова.

Момичетата разкриха, че са усещали огромните очаквания към себе си през изминалите пет години.

"От самото начало имаше огромни очаквания към нас. Това всъщност доста ни помогна. Когато знаеш, че всички очакват от теб най-доброто, това не ти дава мира, не те успокоява, а те кара да работиш още по-усилено в залата и да показваш всеки път по-доброто. Това, че всички имаха големи очаквания, ни помогна да успеем. Те си тежат, но те дължат буден, задължават ни", категорична е Симона Дянкова.

"Отбор станахме много бързо, още в началото. Нещата се случиха по естествения път. Като момент бих отличила първата ни Световна купа. Тогава заминахме без никакви очаквани, като нов отбор. Бяхме спечелили вече златния медал в Москва. Всички знаеха, че ще имаме претенции. Тогава не бяхме свикнали с ритъма на тренировки на госпожа Димитрова, с тази интензивност, имахме травми. Заминахме без очаквания за златен медал в многобоя. Успяхме да влезем в световния елит ударно. Този момент никога няма да го забравя. А този медал ще остане за мен най-любим след олимпийския", допълни Лаура Траатс.

Весела Димитрова остава треньор и на новия ансамбъл, а момичетата са убедени, че ще имат достойни наследнички.

"Част от момичетата от нови ансамбъл прекараха известно време с нас като резерви и втори отбор. Те имаха възможност да видят отблизо как се случват нещата, как се тренира и каква подготовка имаме. Вярваме абсолютно, че ще са добри наследници. С треньор като Весела Димитрова нямаме никакви съмнения, че този отбор ще е следващият ѝ голям шедьовър", заяви Стефани Кирякова.

След заслужената почивка, празниците и ски ваканцията през февруари 2022 година, момичетата ще вземат решение за бъдещето си.

"Много е странно, че повече няма да сме заедно в залата всички, да обуваме цвичките, потниците, да тренираме. Тренировките са много еднообразни и със сигурност това най-малко ще ни липсва, но със сигурност ще ни липсва постоянно да сме заедно, да ходим по състезания. Още не сме се разделили, тъй като покрай бенефиса бяхме постоянно заедно, все още имаме ангажименти заедно. Но ще дойде този момент, в който няма да се виждаме всеки ден и ще ни е тежко. Връзката ни е много силна", разкри Симона Дянкова.

"Всяка една от нас вижда следващата стъпка, но още сме прекалено ангажирани с художествената гимнастика, че да знаем някаква конкретна пътека и точен път, в който оттук нататък ще продължи животът ни. Мисля, че някои от нас ще продължите да виждате в сферата на художествената гимнастика", каза Стефани Кирякова.

Лаура Траатс е категорична, че ще се върне в залата по художествена гимнастика.

"Това е любовта ми и страстта ми. В живота има върхове и спадове. Досега сме живели на доста високи обороти и в момента ни трябва известно време да си починем, да утихнат нещата и тогава да се захванем със следващото, за да може и то да завърши с такъв успех", каза тя.
Още по темата: общо новини по темата: 29
19.09.2022
18.09.2022
15.09.2022
14.09.2022
13.07.2022
11.04.2022
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: