Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Д-р Кулински: Няма нищо по-мило за мен от думата "Благодаря!"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:46 / 22.12.2021Коментари (0)1239
©
Комплексният онкологичен център се гордее с един млад, но много уважаван и обичан лекар – гастроентерологът д-р Руслан Кулински. Той се присъедини сравнително скоро към екипа. Винаги пред неговия кабинет е пълно с пациенти, които той посреща с усмивка, независимо от часа и работния ден. Скромен е и не иска да признае, че е преуморен, макар че всички негови пациенти виждат колко извънредни часове е на работа. И никога няма да върне човек, дошъл с болката си при него.

Възпитан и мил към колеги и пациенти, д-р Кулински си спечели уважението на един от най-добрите гастроентеролози в Русе.

Всъщност той е трето поколение лекар. Усетът към медицината и човешкото тяло, е наследен първо от дядо му д-р Иван Маринов - онко гинеколог, а след това и от баща му д-р Никола Кулински - онко дерматолог. И двамата му предци са прекарали по-голямата част от трудовия си стаж в КОЦ Русе. Затова и никой не се учудил когато Руслан, техният наследник, завършва Медицинския университет във Варна.

Д-р Кулински- младши продължи традицията и е част от онкодиспансера в Русе. Работният му ден е повече от напрегнат и най-вече отговорен, защото държи в ръцете си човешки животи:

"След сутрешен рапорт в 8:00 часа, следват планираните ендоскопии за деня до 10:30-11:00 и абдоминалните ехографии до 13:30, част от диспансерните прегледи на онкоболните регистрирани към КОЦ в кабинет 2. След 14:00 амбулаторни прегледи. По график денят ми трябва да приключи към 17:00, но това е по-скоро изключение. Реално е по-късно, което е за сметка на семейството - прекрасните ми съпруга и двете ни момчета.“, разказва д-р Кулински.

"Най-трудно се съобщават лоши новини. Останалото е хубаво, екипът е добър, работата организирана“, усмихва се лекарят защото пациентите са важни за него. И е неуморен да търси причината за заболяванията, а не само да лекува последствията. Десетки русенци ежедневно застават с надежда пред кабинета му, защото знаят, че младият д-р Кулински ще се опита да им помогне.

"Няма нищо по-мило за мен от думата "Благодаря!“, споделя медикът. "Най-удовлетворен оставам, когато бързо поставим точната диагноза и пациентът не губи време в борба със системата и обикаляне по болниците из цяла България."

А у дома го чакат една прекрасна съпруга и две малки момченца, за които татко Руслан е пример за подражание.

"Чудя се кога ли няма да издържа... но засега успявам. Доверие от страна на пациентите се постига с добро отношение, отдаденост на хората и резултати“, казва д-р Кулински. Боли го, когато вижда как липсата на доверие разрушава реалните шансове за адекватно лечение:

"Много пациенти отиват да се лекуват в други болници, без да подозират, че в КОЦ Русе има не само големи професионалисти, но и модерна техника, изключително качествено лечение“, заявява докторът.

"Най-трудно се работи с онкоболни. Надеждата в тях е съвсем крехка. Затова ние лекарите сме длъжни да не я губим“, казва лекарят.

Като млад и съвременен човек, д-р Кулински успява да съвместява работата и своите хобита - Starcraft, Fortnite, The Wheel of Time, Game of Thrones. Макар да знае, че колкото повече пациенти го чакат, толкова по-малко възможности за себе си ще има. "Но точно това означава да си лекар“, допълва още д-р Руслан Кулински.

Още по темата: общо новини по темата: 11878
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: