Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Кирил Десподов е "Футболист номер 1" на България за 2021 година
Автор: Екип Ruse24.bg 09:30 / 20.01.2022Коментари (2)364
© Sportal.bg
Звездата на Лудогорец Кирил Десподов стана "Футболист на годината" в България за 2021 година. Нападателят на “орлите" събра 203 точки и спечели приза в конкуренцията на Мартин Камбуров и Георги Йомов, които останаха втори и трети. Общо 112 спортни журналисти от 41 медии дадоха своя вот в 61-ата анкета и определиха най-добрите в българския футбол за 2021 година.

Четвъртото място пък е за Петко Христов от Специя. На пета позиция бе поставен плеймейкърът на Ботев Пловдив Тодор Неделев. 

Първата награда отиде при легендата Мартин Камбуров, който заслужи специалната награда на основния организатор на събитието - "Дакс Медия" и Весела Лечева.

Юрген Матай от ЦСКА пък спечели приза за "Най-красив гол“, след като централният бранител на "червените“ реализира фамозен гол във вратата на ЦСКА 1948 в пореден мач от първенството на България.

Специалната награда "Лъвско сърце - Трифон Иванов" за 2021 година отиде в ръцете на д-р Валентин Великов. Лекарят на Лудогорец бе под светлините на прожекторите на UEFA EURO 2020, когато бе част от професионалните медици, върнали Кристиян Ериксен към живота.

№1 в женския футбол за изминалата година е Симона Петкова.

Състезателката на швейцарския Йънг Бойс изпревари Евдокия Попадийнова и Лиляна Костова, които останаха на второ и трето място.

Наградата за "Най-прогресиращ млад играч“ грабна вратарят на Славия – Светослав Вуцов. Втори остана юношата на Левски – Марин Петков, а трети е нападателят на Спарта (Прага) Мартин Минчев.

Наградата за "Най-добър чужденец за 2021 година" печелят капитанът на ЦСКА-София Юрген Матей и голмайсторът на "червените" Жорди Кайседо. 

За най-добър вратар пък бе посочен Светослав Вуцов от Славия. Така той стана не само най-перспективен млад играч, а и най-добър вратар.

Най-добър защитник за годината в родния шампионат е Юрген Матей.

Полузащитник №1 за годината е Ивайло Чочев от ЦСКА 1948.

При нападателите пък на първо място бе поставен нападателят на Берое - Мартин Камбуров.

Последва номинирането за треньор на годината, а изборът бе между Илиан Илиев, Любослав Пенев, Николай Киров, Станимир Стоилов и Стойчо Младенов. Наставникът на Левски Станимир Стоилов бе класиран на трета позиция. На второ място застана Стойчо Младенов от ЦСКА-София.Треньор №1 на България стана наставникът на Черно море – Илиан Илиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някой може ли да обясни какво постигна този, освен задължителната от БФС титла за лудогорец и че вкара на всички опашкари в класирането. Камбуров подобри нечувано прашасъл рекорд, като пък неговия ще остане като от ледниковия период - никога футболист няма да вкара дори и 200 гола в А група - просто в този модерен футбол веднага някой руски турски македонски или арабски клуб ще си го купи за няколко стотин К и всичко приключва... Само ако беше играл в синьо или червено, пуста му провинция
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: