Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (2)
Ето всички наши спортисти, които ще участват на зимната олимпиада в Пекин
Автор: Стойчо Генов 15:17 / 20.01.2022Коментари (0)532
© БОК
Общото събрание на БОК утвърди днес българската делегация за ХХIV олимпийски зимни игри в Пекин, които започват на 4 февруари 2022 г. Делегатите решиха в най-престижната надпревара на планетата България да бъде представена от 16 състезатели в 7 спорта.

"Знаменосци на българската делегация по време на Откриването ще  бъдат биатлонистката Милена Тодорова и сноубордистът Радослав Янков,“ обяви президентът на БОК Стефка Костадинова. Както е известно, отскоро МОК въведе практиката мъж и жена да носят националните флагове на отделните държави по време на церемонията.

Още в началото на Общото събрание Стефка Костадинова поздрави и благодари на всички български спортисти, на техните треньори, на ръководствата на федерациите, на всички с принос при спечелването на квотите.

"Нека пожелаем от сърце успех на българските олимпийци в Пекин. Помните колко горди бяхме с нашите спортисти миналото лято в Токио, когато чухме три пъти химна и приветствахме български състезатели на почетната стълбичка. Нека подкрепим сега нашите олимпийци, да им вдъхнем сила и увереност, като представители на една силна духовно и физически нация“, каза още Костадинова.

Делегатите гласуваха България да участва с 16 състезатели на олимпийските игри в Пекин. В китайската столица ще се представим в 7 спорта, включени в 4 федерации: алпийски ски, биатлон, ски-бягане, ски-скок, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни. Най-много олимпийци има БФ Биатлон – 8, БФ Ски е с 6 (трима алпийци и по един в ски-бягането, ски-скока и сноуборда), по един представител изпращат фигурното пързаляне и шейните. На предишните игри преди четири години в ПьонгЧанг имахме 19 участници в 6 спорта, сега към тях се добавя фигурното пързаляне.

Най-опитен в състава ни за Пекин е Владимир Илиев, това ще бъде неговата 4-та олимпиада, а Радо Янков и Владимир Зографски ще участват за трети път, уточниха от БОК. До тях в делегацията ни застават шестима дебютанти: фигуристката Александра Фейгин, алпийката Ева Вукадинова, ски-бегачът Симеон Деянов и представителите на биатлона Благой Тодев, Мария Здравкова и Лора Христова. За други седем - скиорите алпийци Алберт Попов и Камен Златков, биатлонистите Димитър Герджиков, Антон Синапов, Милена Тодорова и Даниела Кадева, както и за състезателя на шейни Павел Ангелов - това ще бъде втора олимпиада.

Ето всички наши спортисти, които ще участват в Пекин 2022:

Сноуборд - Радослав Янков

Алпийски дисциплини - Алберт Попов, Ева Вукадинова, Камен Златков

Ски-бягане - Симеон Деянов

Ски-скок - Владимир Зографски

Биатлон - Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Благой Тодев, Милена Тодорова, Мария Здравкова, Даниела Кадева, Лора Христова

Фигурно пързаляне - Александра Фейгин

Шейни - Павел Ангелов
Още по темата: общо новини по темата: 26
20.02.2022
20.02.2022
16.02.2022
15.02.2022
15.02.2022
13.02.2022
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Отличиха Якуб Пьотровски на церемонията във футбола
Носител на "Оскар" уважи наградите във футбола
Избраха най-добрите в минифутбола
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Петър Хубчев заслужи приза "Лъвско сърце – Трифон Иванов"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: