Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Сребро за България на европейското по ски-ориентиране в Чепеларе
Автор: Екип Ruse24.bg 15:01 / 26.01.2022Коментари (0)492
Станимир Беломъжев спечели сребро на продължаващото край Чепеларе европейско първенство по ски-ориентиране. Българинът се нареди втори на дългата дистанция, като по 30-километровото трасе финишира само 20 секунди след норвежеца Йорген Баклид, бронзът бе за Андрей Ламов от Русия.

"Много тежко състезание, обикновено изминаваме разстоянието за около 90 минути, сега ни бяха необходими 120… При температура минус 12 градуса, силен вятър и снеговалеж съм щастлив, че стигнах до медалите. Тактиката ми бе да запазя енергия за третия финален кръг, който бе най-изморителен. Това отличие бе много важно както за мен, така и за българското ориентиране, което отново доказа, че е способно на европейски и световни успехи. Надявам се това да бъде забелязано от хората, от които зависи развитието на спорта у нас. Утре стартираме в последната дисциплина на първенството щафетата с надежда за ново добро класиране,“ заяви Беломъжев минути след финала днес.

Станимир остана на крачка от медалите още в първия ден на шампионата миналата събота, като се нареди 4-ти в спринтовата дистанция. След това, преди два дни малшанс с изскубнат от ската автомат попречи на най-добрия ни състезател да спечели отличие в средната дистанция, въпреки че бе лидер до пета точка. Тогава, по средата на разстоянието, в пасаж с малко по-дълбок сняг ската му се заби в скрит замръзнал клон, който счупи автомата и възпрепятства пътя на българина към финала.

Беломъжев е с впечатляваща визитка, в която блестят една световна титла за мъже (2017 г.) и две за младежи. Наред с това Станимир е трикратен световен шампион от университетски надпревари.

Европейското първенство в родопската зимна перла Чепеларе завършва утре с класическата щафета. И днес отново състезатели, треньори и гости изразиха огромната си благодарност към домакините за организацията на състезанията в изключително трудните снежни условия.
Още по темата: общо новини по темата: 29
09.02.2024
23.12.2023
18.11.2023
17.02.2023
27.01.2023
27.01.2023
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: