Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Дунав Еконт загуби от гранда Динамо след само 1 слаба четвърт
Автор: Екип Ruse24.bg 09:15 / 27.11.2009Коментари (0)1508
Единственият български представител в тазгодишните европейски турнири по баскетбол - Дунав Еконт Експрес допусна първа загуба в Юрокъп, след като в зала "Дунав" в Русе отстъпи на руския гранд Динамо (Москва) с 67:77. Русенки изиграха слабо само 3-ата четвърт, в която натрупаха пасив от 10 точки, с колкото и загубиха. Така момичетата на Георги Божков са вече 2-1, след като спечелиха първите си две срещи от група G на надпреварата съответно срещу румънския Сфънту Георге и израелския Апоел (Тел Авив). Българският тим тотално изгуби борбата в подкошието, като позволи на гостенките от руската столица да овладее 24 топки в нападение, като това до голяма степен предопредели надмощието на Динамо през по-голямата част от двубоя.

Най-резултатна за домакинките беше Елена Йоловска с 15 точки и 8 борби, Наталия Топалова и Наталия Ануфриенка се отличиха с по 12 при поражението на Дунав.

Наталия Водопянова направи "дабъл-дабъл" с 16 точки и 13 борби, Екатерина Ситняк добави 15 точки и 7 борби, а Марина Кузина завърши с 15 точки и 11 борби за успеха на Динамо.

Баскетболистките на Дунав започнаха много смутено двубоя, като в играта на момичетата на Георги Божков преобладаваха грешките в двете фази. Това позволи на Динамо да натрупа разлика от 10 точки за 19:9 докъм 7-ата минута на първата четвърт. Домакините обаче се окопитиха и след силна игра на Зорница Костова, Шерил Алън и Елена Йоловска се върнаха в мача и след 10 минути губеха с 1 точка за 24:25.

Втората четвърт се характеризираше със страхотна битка на терена. Рускините започнаха все повече да бъркат, като играта на тима на Сергей Шапоткин определено не вървеше по отношение стрелбата от тройката и подкошието. Българките хвърлиха много сили в защита, което бе ознаменувано с успех. В средата на частта чудесно вкключване направи младата Даниела Петева, като тимът на Георги Божков бе безпощаден на контраатака и чрез Наталия Ануфриенка и Елена Йоловска затрудни максимално гостенките. Частта премина при честа смяна на водачеството, като 2:36 минути преди края Петева изведе Дунав напред за 34:33, а до края играта вървеше кош за кош. В крайна сметка с две силни включвания на пробив на Ануфриенка домакините от Русе имаха точка аванс на полувремето за 38:37.

Българският тим изигра доста слаба трета четвърт, в която позволи на Динамо първоначално да натрупа аванс от 5 точки, а впоследствие той да бъде увеличен на 11 точки след две поредни тройки на Ситняк и Кузина, по-малко от 2 минути преди края на частта. Отборът от Русе демонстрира слаба игра в защита, но и бе надигран напълно по отношение на борбите. След първите три части баскетболистките на Динамо бяха овладели 42 срещу 25 топки. Кош на Топалова в края направи резултата 51:60 след 30 минути игра.

Последната четвърт отново премина по доминацията на руския тим, независимо от факта, че баскетболистките на Дунав не спряха да се борят до последната секунда на срещата. Руският състав обаче реализира положенията си, докато тимът на Георги Божков разчиташе най-вече на неуморната в този мач Елена Йоловска и регистрира доста брак в действията си. В крайна сметка Динамо успя да вземе мача с крайното 77:67 и по този начин да оглави група G с 3 победи от 3 мача.

Източник: Sportal.bg

Още по темата: общо новини по темата: 34
14.01.2010
11.01.2010
08.01.2010
07.01.2010
22.12.2009
18.12.2009
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: