Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Българка учи световноизвестен да играе ръченица
Автор: Екип Ruse24.bg 17:38 / 22.02.2022Коментари (0)798
Българската шампионка по спортни танци - Весела Димова, е първата героиня в пилотния епизод от новия сезон на документалната поредица "Децата на Другата България“. Как българката научава световноизвестния колоездач Бърнард Кол да играе ръченица, ще научат зрителите на bTV тази неделя (27 февруари) от 16:30 ч.

"Тя изглежда крехка и нежна, но зад изящната й физика се крие железен характер“, казва Кол пред журналиста Георги Тошев за Весела. Колоездачът и шампионката се срещат в последния сезон на най-известното телевизионно риалити шоу в Австрия "Dancing Stars“, където се класират четвърти. Весела успява да помогне на известния спортист да се реабилитира пред обществото, защото, макар и трети в генералното класиране в "Обиколката на Франция“ за 2008 г., той е принуден да се оттегли заради допинг скандал. "Беше обезверен и не искаше публичност. Нашата среща и представянето ни в шоуто го върнаха на голямата сцена“, споделя Димова.

Българката от малка обича предизвикателствата. Родена в Пазарджик, тя се запалва по танците, когато е само на 6 години. И така - животът й поема в нова посока. Следват състезания, смяна на партньори, нов клуб в друг град, докато стига до националния отбор на България. С тогавашния си партньор Христо Гръчки печели медали и титли на национални и световни шампионати. Следват частни уроци с чуждестранни преподаватели и една неочаквана покана от екипа на телевизионното състезание "Dancing Stars“ във Виетнам.

Без да се замисля много, Весела заминава. "Нямах представа къде отивам и в каква ситуация попадам, но знаех, че няма връщане назад и трябва да докажа на себе си, че ще се справя“, спомня си шампионката по спортни танци. Със здравословна доза усилия, успява да се превърне в звездата на шоуто. Въпреки триумфа в азиатската страна, Весела решава да учи в Европа. Избира Виена. Следва икономика, като паралелно с това работи като преподавател по танци.

След дипломирането си, Веси започва работа в банка, но любовта към танците надделява: "Танците се оказаха наистина любов и се радвам, че не я изоставям. Щастлива съм, че те ми показаха един друг път на развитие. Разбира се, шанс е, че попаднах в телевизията, защото "Dancing Stars“ ме направи популярна и ми позволява днес да избирам проектите си, да пътувам. Така открих йогата, Изтока, един нов път на развитие и поглед навътре към мен самата“.

Какво още се случва в живота на талантливата Весела Димова – зрителите ще видят във филма на журналиста Георги Тошев, оператора Борис Пинтев и режисьора Калояна Климентова – тази неделя (27 февруари) от 16:30 ч. в "Децата на Другата България“ по bTV.

Още по темата: общо новини по темата: 2863
04.10.2022 »
24.09.2022 »
14.08.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/478 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: